تاثیر تنش خشکی خاک روی کلروفیل، محتوی نسبی آب برگ و عملکرد ارقام گندم
محل انتشار: همایش ملی خاک، کشاورزی پایدار
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 782
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCSSA01_079
تاریخ نمایه سازی: 22 بهمن 1392
چکیده مقاله:
به منظور بررسی تاثیر تنش خشکی خاک روی رقم های گندم، پژوهشی گلخانه ای به صورت بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار، در سال 1390 انجام شد. تیمارهای تنش خشکی شامل سه رژیم رطوبتی آبیاری مطلوب (آبیاری بر اساس 100 % آب قابل استفاده)، تنش ملایم ( 75 % آب قابل استفاده) و شدید ( 50 % آب قابل استفاده) و چهار رقم گندم (چمران، داراب 2، آتیلا و شیرودی) بود. اندازه گیری میزان کلروفیل برگ پرچم در 20 روز بعد از گل دهی نشان داد که با افزایش میزان تنش خشکی (کاهش آب مصرفی) مقدار کلروفیل به صورت معنی داری کاهش یافت و در تنش شدید ارقام شیرودی و آتیلا بترتیب با 44/3 و 42/1 واحد اسپد دارای بیشترین میزان کلروفیل بودند. 20 روز بعد از گل دهی در شرایط تنش شدید، محتوی نسبی آب برگ در رقم چمران به طور معنی داری در مقایسه با شیرودی و آتیلا و داراب 2 کاهش یافت. به طور کلی تنش خشکی تاثیر منفی روی وزن هزار دانه داشت و کمترین میزان وزن هزار دانه در رقم چمران مشاهده شد (جدول 1). رقم شیرودی با 419/7 گرم در متر مربع دارای بالاترین عملکرد دانه در تنش شدید بود. رویهم رفته، خشکی کنترل شده خاک در ارقام مقاوم به خشکی مانند شیرودی و آتیلا، ممکن است موجب انتقال بهتر مواد پرورده ذخیره شده به دانه در مناطق خشک و نیمه خشک، که کاهش سریع منابع آب تولیدات زراعی را تهدید می کند، گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
احسان بیژن زاده
بخش اگرواکولوژی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی داراب، دانشگاه شیراز
روح اله نادری
بخش اگرو اکولوژی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی داراب، دانشگاه شیراز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :