تولید بیوگاز از هضم مشترک شیرابه پسماند شهری و برگ درختان (مطالعه موردی: شیرابه کارخانه کمپوست مشهد)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی محیط زیست، انرژی و صنعت پاک
- کد COI اختصاصی: EECICO01_314
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2445
نویسندگان
کارشناس آزمایشگاه سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد
رئیس اداره بازیافت و انرژی سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مدیریت انرژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد
چکیده
تصفیه بیولوژیکی یکی از متداول ترین، کاراترین و سهل الوصول ترین روش های تصفیه فاضلاب در دنیاست، فرایندهای بیولوژیکی هوازی بخاطر مواردی از جمله انرژی مصرفی زیاد، مصرف بالای مواد مغذی، تولید لجن زیاد و نیاز به هزینه بالا برای تصفیه شیرابه زباله که نوعی فاضلاب قوی محسوب می شود، مناسب به نظر نمی رسد. با توجه به امکان بازیافت گاز متان برای استفاده در تصفیه خانه و عدم نیاز به منبع انرژی خارجی و صرف هزینه کمتر در سیستم های بیهوازی، استفاده از تجزیه بیولوژیکی بیهوازی برای تصفیه موثر شیرابه زباله مناسب تر به نظر می رسد. اهداف طرح حاضر بطور کلی در دو راستا دنبال می شود: بررسی امکان تصفیه (کاهش بار آلی) شیرابه زباله تولیدی در کارخانه کمپوست از یک طرف و افزایش راندمان تولید بیوگاز و انرژی در موازات تصفیه شیرابه از طرفی دیگر، با استفاده از روش هضم بیهوازی. برای انجام آزمایشهای طرح از یک دستگاه تولید بیوگاز (دایجستر) استفاده شد که قابلیت کنترل شرایط محیطی فرآیند (دما، زمان همزنی، مدت همزنی و ...) را دارا می باشد. به منظور بهتر نمودن شرایط راهبری فرآیند هضم بیهوازی و افزایش راندمان تولید (افزایش حجم تولیدی و ارزش حرارتی) بیوگاز، از برگهای پوسیده به عنوان ماده مشترک با شیرابه حاصل از زباله کارخانه کمپوست سازمان مدیریت پسماند مشهد در این فرآیند استفاده گردید. برگ به میزانی اضافه گردید تا نسبت C:N به مقدار بهینه 15 برسد. میزان گاز تولیدی، pH، سهم متان و دی اکسیدکربن به صورت روزانه انجام میگرفت و شرایط دمایی فرآیند نیز در شرایط مزوفیلیک (̊ C 37) نگهداری شد. میزان کاهش بار آلی نیز در دو مرحله ابتدا و انتهای فرآیند توسط شاخص COD اندازگیری شد. مجموع حجم کل گاز جمع آوری شده حاصل از این فرآیند حدود 315 لیتر به ازای هر کیلوگرم ماده خشک فرار (L(KgVS) -1) بدست آمد. میانگین درصد متان حدود 58 درصد و ماکزیمم مقدار آن 72درصد مشاهده گردید. میزان حذف COD نیز به طور متوسط نتیجه قابل قبول 64درصد بدست آمد. نتایج بدست آمده با نتایج مطالعات مشابه و قابل مقایسه می باشد.کلیدواژه ها
شیرابه، بیوگاز، هضم بیهوازی، تصفیه، برگ درختانمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.