استفاده از فرایند جذب کربن فعال پوسته گردو در حذف رنگزا
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی محیط زیست، انرژی و صنعت پاک
- کد COI اختصاصی: EECICO01_311
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1266
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران (محیط زیست)، دانشگاه تربیت مدرس
دانشیار دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
تولید جهانی و استفاده از ترکیبات شیمیایی رنگ ها در چند دهد اخیر بطور قابل توجهی افزایش یافته و هزاران ترکیبات شیمیایی آن وارد محیط زیست شده که در برابر تجزیه بیولوژیکی مقاوم هستند. Direct Blue 71 یکی از رنگزاهای مورد استفاده در صنعت نساجی بوده که شامل پیوندهای دوگانه نیتروژن می باشد و یکی از پایدارترین ترکیبان شیمیایی است و به همین دلیل خاصیت سرطانزایی دارد. از این رو تصفیه و حذف آن از فاضلاب یکی از ضروریات می باشد. جذب یک تکنیک موثری برای تصفیه فاضلاب حاوی رنگ می باشد. کربن فعال به دلیل داشتن مساحت سطحی و تخلخل بالا جاذب خوبی در این امر به شمار می آید. پوست چوبی گردو به عنوان ضایعات کشاورزی پس از جدا کردن مغز آن به دست می آید که بیشترین کاربرد آن سوزاندن بوده ولی امروزه کاربرد بسیار با ارزش تری برای این پوست معرفی شده که مربوط به تبدیل آن به گونه های مختلفی از کربن فعال می باشد. هدف اصلی از انجام این تحقیق تعیین شرایط بهینه جهت حذف رنگزای Direct Blue 71 توسط فرایند جذب توسط کربن فعال حاصل از پوسته گردو می باشد. در این تحقیق اثر pH، دوز ماده جاذب و غلظت اولیه رنگزا مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در شرایط بهینه pH معادل 9، میزان دوز جاذب 75/0 گرم بر لیتر با غلظت اولیه رنگزا 50 میلی گرم بر لیتر در مدت زمان 45 دقیقه راندمان حذف رنگزا در حدود 55 درصد رسید.کلیدواژه ها
DB 71، فاضلاب، جذب، کربن فعالمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.