پتانسیل تایرهای مستعمل به عنوان ماده اولیه مناسب برای تولید کربن فعال

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی محیط زیست، انرژی و صنعت پاک
  • کد COI اختصاصی: EECICO01_223
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 893
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زکریا لولویی

کارشناسی ارشد، مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

منصوره سلیمانی

مهرداد مظفریان

ندا اساسیان

چکیده

در سال‌های اخیر تایرهای مستعمل تبدیل به یکی از معضلات مهم زیست محیطی شدهاند زیرا دفع کردن، سوزاندن و انبار کردن آنها مشکل، هزینهبر و نیازمند فضای زیاد است و همچنین موجب آلودگی هوا و خاک میگردد. از سوی دیگر کربن فعال یک محصول تجاری مفید و پرکاربرد است که خواص خوبی مانند تخلخل و سطح ویژه زیاد آن باعث کاربرد گسترده این جاذب در فرایندهای مختلف نظیر حذف آلاینده‌های گازی، تصفیه آب و پساب‌ها، جذب و ذخیره سازی گازها شده است. بنابراین فرآیند تبدیل تایرهای مستعمل به کربن فعال را می توان یک تجارت خوب، موفق و همسو با حفاظت و رفع آلودگی از محیط زیست دانست. در این مقاله مروری بر مطالعات انجام شده برای تولید جاذب کربن فعال از تایرهای مستعمل ارائه گردیدهاست. روشهای تبدیل این ضایعات به کربن فعال شامل فرایندهای اصلی فعال‌سازی فیزیکی و فعال‌سازی شیمیایی میباشند. این دو فرآیند دارای دو مرحله اساسی هستند:1- کربونیزاسیون که معمولاً تایر در محدوده ی دمایی 700-1000ºC در مدت زمان معین و نیز در بعضی از موارد در حضور یک سیال خنثی مانند نیتروژن قرار می‌گیرد، 2- فعال‌سازی که به صورت فیزیکی در حضور عامل فعال‌سازی بخارآب و یا دی‌اکسیدکربن و به صورت شیمیایی با استفاده از موادی نظیر KOHانجاممی‌شود.

کلیدواژه ها

کربن فعال، تایر مستعمل، فعال سازی فیزیکی و شیمیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.