حذف کادمیوم از محلول های آبی با استفاده از لوفا استوانه ای
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی محیط زیست، انرژی و صنعت پاک
- کد COI اختصاصی: EECICO01_200
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1218
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب، دانشگاه بیرجند
چکیده
آلودگی آب به فلزات سنگین یک مشکل بزرگ جهانی است که به ارزیابی مداوم و تجدیدنظر در سیاست منابع آبی در همه سطوح احتیاج دارد. کادمیوم و ترکیبات آن بسیار سمی است. به طور طبیعی سالیانه حدود 25000 تن کادمیوم وارد محیط زیست می شود. در تحقیق حاضر، شرایط حذف کادمیوم توسط لوفا استوانه ای به عنوان جاذب طبیعی در حالت جریان پیوسته مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش های ستون بستر ثابت با بکارگیری ستون شیشه ای با ارتفاع 25 سانتی متر و قطر داخلی 5/2 سانتی متر انجام پذیرفت. عملکرد ستون جاذب در دبی های 4، 8 و 12 میلی لیتر بر دقیقه و غلظت کادمیوم ورودی 5، 25 و 50 میلی گرم بر لیتر در ارتفاع بستر 10 سانتی متر با ارزیابی منحنی شکست بررسی شد. نتایج آزمایش نشان داد که کل مقدار یون کادمیوم جذب شده و ظرفیت جذب ستون با افزایش دبی کاهش و با افزایش غلظت کادمیوم ورودی افزایش می یابد. حداکثر ظرفیت جذب در دبی 4 میلی لیتر در دقیقه برای غلظت کادمیوم ورودی 50 میلی گرم بر لیتر حاصل شد که برابر با 03/17 میلی گرم بر گرم لوفا به دست آمد. با اعمال مدل آدامز- بوهارت بر داده های تجربی، منحنی شکست پیش بینی شده و خصوصیات پارامترهای لازم برای فرآیند طراحی ستون در محدوده دبی و غلظتی کاربردی تعیین شدند. نتایج، لوفا را به عنوان یک جاذب موثر و مقرون به صرفه در حذف کادمیوم قابل استفاده می شمارد.کلیدواژه ها
آدامز-بوهارت، جریان پیوسته، کادمیوم، لوفامقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.