بررسی کارایی خاکستر و خاک اره چوب درخت کیوی در حذف رنگ قرمز کنگو(CR) ازپساب های نساجی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی محیط زیست، انرژی و صنعت پاک
  • کد COI اختصاصی: EECICO01_193
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1605
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید کیهانی

دانشجوی کارشناسی ارشد آلودگی های محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن)

عباس بهجو

استادیار گروه شیمی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

کیوان صائب

دانشیار گروه محیط زیست و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

چکیده

رنگزای آنیونی قرمز کنگو از رنگ های آزو محسوب می شود. که این رنگ ها علاوه بر اینکه کیفیت آب را تغییر می دهند دارای پتانسیل جهش زایی و سرطانزایی در افراد نیز می باشند. در مطالعه ی حاضر کارایی خاک اره و خاکستر ناشی از ضایعات هرس درخت کیوی به عنوان یک جاذب ارزان قیمت به منظور حذف رنگ قرمز کنگو از پساب نساجیدرمقیاسآزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت.ابتدااثر pH محلول ، غلظت رنگ، زمان تماس و دزاژ جاذب در کارایی فرایند رنگبری بررسی شدوسپس داده های جذبی توسط ایزوترم های لانگمیر و فروندلیخ تحلیل شدند.زمان تماس بهینه برای هر دو جاذب 60 دقیقه تعیین شد . متغیر pH تاثیر چندانی بر جذب توسط خاکستر نداشت ولی در مورد خاک اره با افزایش pH میزان جذب کاهش پیدا کرد. با افزایش دز جاذب از 2 گرم به 20 گرم میزان جذب برای خاکستر و خاک اره به ترتیب از 70 به 95 و از 50 به 80 درصد رسید.هم چنین با افزایش غلظت رنگ درصد جذب کاهش پیدا کرد. فرایند جذب خاکستر از ایزوترم لانگمویر و خاک اره از ایزوترم فروندلیخ تبعیت می کند.مطالعات سینتیکی نشان می دهد که فرایند جذب در این جاذب ها از مدل سینتیکی شبه مرتبه ی اول تبعیت می کند.بر مبنای نتایج حاصل از این مطالعه می توان اظهار نمود که کارایی فرایند جذب با خاکستر بیشتر از خاک اره بوده است.

کلیدواژه ها

قرمز کنگو، خاکستر، خاک اره کیوی، رنگ آزو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.