بهینه سازی ریاضی مصرف انرژی سیستمهای سرمایشی ساختمانهای مسکونی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی محیط زیست، انرژی و صنعت پاک
  • کد COI اختصاصی: EECICO01_187
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 902
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود افشار

استادیار، عضو هیات علمی، دانشگاه صنعت نفت

حمید راد

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی سیستم های انرژی، دانشگاه صنعت نفت

چکیده

آسایش و افزایش بهره وری نیازمند شرایط مطلوب در محل زندگی میباشد.در اکثر مناطق ایران تابستانها گرم و طولانی است و سیستم تهویه مطبوع مناسب ضروری است. حدود 60 درصد برق خانگی (سهم بخش خانگی حدود24000MWدرسالاست) در تابستانها برای این امر مصرف میشود[4]. به منظور کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و صرفه جویی در مصرف انرژی الکتریکی می توان با بهینه سازی مصرف انرژی در سیستم های تهویه مطبوع و مقایسه دو سیستم معمول چیلرهای تراکمی و اسپیلت میزان مصرف این بخش را کاهش داد[23].در این مقاله این امر با استفاده از روشهای بهینه سازی ریاضی بررسی میشود که در این راستا در شهر اصفهان یک واحد تجاری مسکونی به عنوان نمونه انتخاب و دو سیستم اسپیلتو چیلرتراکمی برای تولید سرمایش مورد نیاز بررسی،انتخاب و از نظر هزینه اولیه،مصرف انرژی و بازگشت سرمایه با یکدیگر مقایسه شده اند و بهترین حالت عملکرد سیستمها،به وسیله روشهای بهینه سازی ریاضی برنامه ریزی درجه دوم متوالی و روش تابع جریمه درشرایط کاری مشخص و یکسان تعیین و مقایسه شده اند. در بهینه سازی ریاضی،هدف حداقل نمودن تابع هزینه های کلی سرمایش ساختمان در طول سال با توجه به محدودیت های دمایی و میزان هوای سرد مورد نیاز برای تامین سرمایش ساختمان بوده است و همچنین با این مقایسه بین دو سیستم پر کاربرد یک انتخاب مناسب برای این مورد وموارد مشابه انجام شده است و با صرفه جویی در مصرف انرژی از تولید گازهای گلخانه ای و آلودگی محیط زیست که از تبعات نیروگاه های حرارتی می باشند جلوگیری کرد.[23]نتایج بدست آمده از عملکرد این دو سیستم در شرایط بهینه ریاضی موید این امر میباشد که علیرغم سرمایه گذاری اولیه بیشتر،مصرف کمتر انرژی چیلرهای تراکمی در مقایسه با اسپیلت ها در بلند مدت و بازگشت سرمایه از این محل،کاربرد چیلرهای تراکمی برای این ساختمانها توجیه پذیر میباشد.

کلیدواژه ها

چیلر تراکمی، اسپیلت، انرژی، بهینه سازی ، محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.