مدلسازی انتشار ترکیبات آلی فرار از حوضچه های یکنواخت کننده تصفیه پساب پتروشیمی تبریز

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی محیط زیست، انرژی و صنعت پاک
  • کد COI اختصاصی: EECICO01_174
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 976
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آنالی رنجبران

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی محیط زیست دانشگاه صنعتی سهند تبریز

سیروس شفیعی

فرزین عباسپور اقدم

چکیده

از مهمترین آلاینده هایی که سلامت بشر را تهدید می کنند ترکیبات آلی فرار می باشند که بخش عمده آلایندگی های آن ناشی از انتشار آنها در طی صنایع پالایشگاهی و مجتمع های پتروشیمی است. پساب این صنایع حاوی مقادیر بالایی از ترکیبات آلی فرار است. در واحدهای تصفیه پساب در طی چندین مرحله، ترکیبات آلی فرار از پساب جدا شده و یا حذف می شوند. حوضچه های یکنواخت کننده از مهمترین مراحل تصفیه پساب می باشند که در آنها در طی عملیات، مقادیر زیادی از ترکیبات آلی فرار از سطح مایع تبخیر شده و وارد اتمسفر می شود. تخمین میزان انتشار این ترکیبات می تواند برآوردی را از میزان آلایندگی و آثار سوء آنها بر هوای شهر و سلامت کارکنان ارائه دهد. در این پژوهش از مدل انتشار به حالت تبخیر از سطح که از مهمترین روابط و مدل هایی است که توسط سازمان های بین المللی برای ارزیابی انتشار این ترکیبات ارائه شده است، مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به اینکه در حوضچه های یکنواخت کننده هوادهی صورت نمی گیرد از عریان سازی این ترکیبات صرفنظر می-شود. از طرفی تجزیه بیولوژیکی نیز در حوضچه ای مجزا انجام شده و از جذب سطحی این ترکیبات بر روی ذرات معلق چشم پوشی می شود. میزان انتشار توسط روابط موازنه جرم محاسبه شده و با نتایج حاصل از انتشار توسط مدل انتشار به حالت تبخیر از سطح مقایسه شد. برای انجام محاسبات و مدل-سازی از نرم افزار متلب استفاده شد. نتایج بیانگر آن است که مدل انتشار به حالت تبخیر از سطح برآوردی مناسبی از نرخ تبخیر داشته و میزان خطا در محاسبه میزان انتشار در این مدل 7 درصد بوده که میزان خطای کمی را بیان می کند.

کلیدواژه ها

مدلسازی، ترکیبات آلی فرار، پتروشیمی تبریز، حوضچه های یکنواخت کننده، مدل تبخیر از سطح

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.