(فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد)
راهنمای دانلود فایل کامل این مقاله
اگر در مجموعه سیویلیکا عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق فرم روبرو اصل این مقاله را خریداری نمایید.
برای عضویت در سیویلیکا به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید.در صورتی که دارای نام کاربری در مجموعه سیویلیکا هستید، ابتدا از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد شده و سپس به این صفحه مراجعه نمایید.
لطفا قبل از اقدام به خرید اینترنتی این مقاله، ابتدا تعداد صفحات مقاله را در بالای این صفحه کنترل نمایید.
منیره رنجبریان - دانشجوی کارشناسی ارشد،اگرواولوژی،دانشگاه صنعتی شاهرودحمیدرضا اصغری - اعضا هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهرودمحمدرضا عامریان - اعضا هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهرود
چکیده مقاله:
امروزه خاک، این منبع باارزش زیستی که حیات انسان ها بدان وابسته است از طرق مختلف در معرض آلودگی قرار دارد .اضافه شدن فلزات سنگین از طریق منابع گوناگون ،یکی از دلایل اصلی آلودگی خاکها در نقاط مختلف است. تجمع فلز سنگین کادمیوم می تواند برای تمام موجودات زنده خطرناک باشد به طوری که غلظت های بالای آن ممکن است سرطان زا و جهش زا باشد . مقدار مجاز کادمیوم در خاک، حداکثر 3 پی پی ام می باشد اما این مقدار امروزه به دلیل فعالیت های انسانی رو به افزایش است . فلزات سنگین در غلظت های زیاد بر رشد، نمو و عملکرد گیاه اثر می گذارند. در غلظت های بالا، از طریق کاهش وزن برگ ها و ساقه، همچنین تاثیر منفی بر طول ساقه موجب کاهش در رشد عمومی گیاهان می گردند. سمیت کادمیوم در گیاهان منجر به پیچیدگی برگ ها، کلروز و کاهش رشد ریشه و ساقه، اختلال در تعادل آبی گیاه و آسیب به تشکیلات فتوسنتزی می شود . همچنین مشخص شده که روزنه ها و آنزیم های چرخه کالوین، اولین هدف هایی هستند که کادمیوم بر آنها تاثیر می گذارد. به منظور بررسی تاثیر فلز سنگین کادمیوم بر خصوصیات مرفولوژیکی گیاه آفتابگردان آزمایشی گلدانی با سه غلظت کادمیوم (5،10و25 میلی گرم در کیلوگرم خاک ) در دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی شاهرود انجام شد. طبق نتایج حاصل از این آزمایش به طور کل کادمیوم بر رشد و نمو آفتابگردان تاثیر منفی گذاشت . غلظت های مختلف کادمیوم اثرات معنی داری در رشد و نمو گیاه آفتابگردان داشتند و با افزایش غلظت کادمیوم آثار سمیت تشدید شد. غلظت های بالای کادمیوم باعث کاهش وزن خشک ریشه (تا 17 درصد)، ساقه (12 درصد)، گل (14 درصد) و برگ و همچنین ارتفاع بوته (تا 10 درصد) ،طول ریشه و تعداد برگ (تا 11 درصد) شد. گزارش ها حاکی از آن است که متاسفانه برخی از خاک های زراعی در کشور ما نیز آلوده به عناصر سنگین کادمیوم هستند. لذا به دلیل اهمیت تامین غذای سالم یافتن راهکاری به منظور کاهش میزان تنش وارده به گیاه و یا افزایش تحمل گیاه به تنش فلزات سنگین ضروری به نظر می رسد.
کلیدواژه ها:
فلز سنگين، كادميوم، آفتابگردان، خصوصيات مرفولوژيك
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:
https://civilica.com/doc/230868/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
رنجبریان، منیره و اصغری، حمیدرضا و عامریان، محمدرضا،1392،تاثیر تنش فلز سنگین کادمیوم بر خصوصیات مرفولوژیک گیاه آفتابگردان،اولین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی محیط زیست، انرژی و صنعت پاک،تهران،،،https://civilica.com/doc/230868
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود. برای بار اول: (1392، رنجبریان، منیره؛ حمیدرضا اصغری و محمدرضا عامریان) برای بار دوم به بعد: (1392، رنجبریان؛ اصغری و عامریان) برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :
اکبری، م. 1390. تاثیر محلول پاشی اسید سالسیلیک بر خصوصیات ...
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.