مزیت های انرژی زمین گرمایی (انرژی پاک) در ایران
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی محیط زیست، انرژی و صنعت پاک
- کد COI اختصاصی: EECICO01_160
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1116
نویسندگان
عضو هیئت علمی گروه محیط زیست دانشگاه گیلان
چکیده
در تمامی مناطق دنیا درجه حرارت زمین با عمق افزایش می یابد. ایران از جمله کشورهایی است که بر روی کمربند جهانی انرژی زمین گرمایی قرار گرفته و از نظر استفاده از این انرژی عظیم دارای پتانسیل بالایی است. مناطق دارای چشمه های آب گرم و آبفشان ها اولین مناطقی هستند که در آنها انرژی زمین گرمایی مورد بهره برداری قرار گرفته، بنابراین انرژی زمین گرمایی در مکانهایی که فرایندهای زمین شناسی این اجازه را داده اند که ماگما تا نزدیکی سطح زمین بالا بیاید یا به صورت گدازه جریان یابد می تواند تشکیل شود. اکتشافات اولیه انرژی زمین کرمایی در ایران در منطقه سبلان در سال 1975 به طور مشترک توسط وزارت نیرو و شرکت برق ایتالیا در پیش از انقلاب شروع شد و پس از حدود 20 سال از نتایج اولیه مطالعات فعالیتهای تازه ای در ارتباط با اکتشافات زمین گرمایی در ایران آغاز گردید. مطالعات تفصیلی روی آتشفشان سبلان و پیرامون آن مشتمل بر منطقه سرعین در سال 1376 به طور مشترک توسط کارشناسان ایتالیایی و نیوزلندی صورت گرفت. با توجه به مطالعات صورت گرفته این گونه به نظر می رسد که به کار گیری انرژی زمین گرمایی حداقل در نواحی شمال غربی کشور می تواند به عنوان یک گزینه بسیار مناسب جهت تامین انرژی و نیز تغییر کاربری سوخت های فسیلی مطرح باشد. از مهمترین نشانه های منابع زمین گرمایی می توانیم به سنگهای آتشفشانی جوان (جوانتر از یک میلیون سال)، چشمه های آب گرم، بخارفشان یا گاز فشان (نظیر منطقه تفتان)، آبفشان، نواحی دگرسان شده، گل فشان ها و کوه های آتشفشانی فعال اشاره نماییم. از آنجایی که کشور ما بخش اعظم این نشانه ها را در اختیار دارد لذا بسیار مستعد جهت استفاده از منابع انرژی زمین گرمایی می باشد.کلیدواژه ها
انرژی، ایران، زمین گرمایی، منابع، مکانهامقالات مرتبط جدید
- مدیریت پسماندهای پتروشیمی در ایران
- جایگاه معماری سبز در چشم انداز شهرهای تاب آور
- کاربرد برنامه ریزی همکارانه در سوانح طبیعی (مطالعه موردی امداد و نجات وشبکه های دسترسی شهری در زمان وقوع زلزله)
- وضعیت کیفی هوای کلان شهر تهران بر اساس شاخص AQI طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲
- مانور ابزاری مناسب برای فرآیند یادگیری و پاسخی موثرجهت کاهش خسارات ناشی از شرایط اضطراری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.