بررسی آلودگیهای فاضلاب صنایع رنگرزی منسوجات(مطالعه موردی: شرکت مینیاتور)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی محیط زیست، انرژی و صنعت پاک
- کد COI اختصاصی: EECICO01_150
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3694
نویسندگان
رئیس اداره انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان البرز
دانشجوی دکتری دانشگاه تهران، پردیس منابع طبیعی، گروه محیط زیست
چکیده
در دهه های اخیر بدلیل گسترش صنعت، میزان مصرف آب و تولید فاضلاب به مراتب افزایش یافته است. صنایع چاپ و رنگرزی منسوجات از صنایع بسیار مشکل زا بوده و پسابی با حجم زیاد تولید میکنند که عمدتا ناشی از شستشو و رنگرزی پارچه ها میباشد. به علت مشکلات زیست محیطی فراوانی که فاضلاب اینگونه صنایع میتواند بوجود آورد به روشهای کارامد تصفیه و کمینه سازی ضایعات نیاز داریم. در این تحقیق شرکت تولیدی مینیاتور بعنوان نمونه مورد مطالعه قرار گرفت که در روز 50 تا 1500 مترمکعب پساب به ازای هر تن محصول تولید میکند. این شرکت در زمینه رنگرزی، چاپ و تکمیل پارچه فعال بوده که پساب خود را پس از تصفیه به چاه جاذب تخلیه مینماید. نمونه برداری های متعددی در سال های 90 و 91 بعمل آمد. نتایج حاصل از نمونه برداری در مراحل قبل از تصفیه حاکی از بالا بودن مقادیر COD، BOD، pH و رنگ از حد استاندارد تخلیه به چاه جاذب بودند بطوریکه میزان COD بین 750 تا 3500 میلی گرم بر لیتر و میزان BOD بین 300 تا 1800 میلی گرم بر لیتر و TSS بین 18 تا 550 میلی گرم بر لیتر و pH بین 5 تا 12 و رنگ بین 30 تا 550 (واحد رنگ) متغیر میباشد.با توجه به نتایج حاصل از نمونه برداریهای انجام شده در مراحل بعد از انجام تصفیه، کلیه پارامترها در حد مجاز تخلیه به چاه جاذب میباشند که نشاندهنده عملکرد مطلوب مراحل تصفیه در کاهش بار آلودگی است. با توجه به آلودگی بیش از حد استاندارد پساب واحدهای رنگرزی و چاپ منسوجات، احداث سیستم تصفیه فاضلاب برای این صنایع ضروری میباشد و روش تصفیه شیمیایی- بیولوژیکی بعنوان یکی از مؤثرترین روشهای استانداردسازی پارامترهای مذکور پیشنهاد میگردد.کلیدواژه ها
پساب، صنایع چاپ و رنگرزی منسوجات، تصفیه شیمیایی-بیولوژیکیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.