بررسی رابطه بین سواد فرهنگی معلم و تعامل موثر با دانش آموزان با پیش زمینه های مختلف فرهنگی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی معلمان استعدادیاب و فرهنگ ساز در توسعه آموزش های فنی و حرفه ای و کاردانش در مسیر توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: PJLCONFE01_3757
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 19
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده کوثر خراسانی علی بیگلو

کارشناسی راهنمایی و مشاوره ، آموزش و پرورش سیلوانا، آذربایجان غربی

زهرا همتی

کارشناسی راهنمایی و مشاوره ،آموزش و پرورش آذربایجان غربی

عاطفه رئیسی زیارانی

دانشجوی کارشناسی آموزش ابتدایی، قزوین،ایران

اشکان اشرفی زاده

کارشناسی آموزش ابتدایی، آموزش و پرورش کلات، خراسان رضوی، ایران

چکیده

در دنیای امروز، تنوع فرهنگی یکی از مولفه های اجتناب ناپذیر جوامع مدرن، به ویژه در محیط های آموزشی است. حضور دانش آموزانی با پیش زمینه های قومی، زبانی، دینی و فرهنگی گوناگون، چالش های متعددی را در تعاملات آموزشی ایجاد کرده است؛ در این میان، نقش معلم به عنوان کنشگری کلیدی در فرایند تعلیم و تربیت، اهمیتی دوچندان می یابد. یکی از مهم ترین پیش نیازهای موفقیت معلم در چنین محیط هایی، برخورداری از «سواد فرهنگی» است. سواد فرهنگی به مثابه مجموعه ای از دانش، نگرش و مهارت هایی تعریف می شود که به معلم کمک می کند تفاوت های فرهنگی را درک کرده، نسبت به آن ها حساس باشد و در عمل، رویکردهای آموزشی مناسبی را به کار گیرد.این مقاله مروری، با تحلیل نظریات و یافته های پژوهشی داخلی و خارجی، به بررسی ابعاد مختلف سواد فرهنگی معلمان و تاثیر آن بر تعامل موثر با دانش آموزان دارای پیش زمینه های فرهنگی متنوع می پردازد. مروری بر ادبیات نظری نشان می دهد که نظریه های "آموزش پاسخگو به فرهنگ" ، "چندفرهنگی گرایی" و "عدالت آموزشی" چارچوب های مفهومی مناسبی برای فهم این پدیده هستند. همچنین بررسی پژوهش های تجربی نشان داده که ارتقای سواد فرهنگی معلمان موجب بهبود فضای یادگیری، افزایش مشارکت دانش آموزان، کاهش سوءتفاهم های فرهنگی، و تقویت مهارت های اجتماعی و همدلی در کلاس درس می شود.یافته های این مطالعه، می توانند بستری مفید برای سیاست گذاران آموزشی، مربیان معلم و پژوهشگران حوزه تعلیم و تربیت فراهم سازند تا در راستای ارتقای عدالت آموزشی و توانمندسازی معلمان در محیط های چندفرهنگی گام بردارند.

کلیدواژه ها

سواد فرهنگی معلم، تعامل آموزشی، تنوع فرهنگی، آموزش چندفرهنگی، معلمان و دانش آموزان، حساسیت بین فرهنگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.