کاهش هزینه ساخت پروژه های مسکونی مناطق مختلف کلان شهر ها با استفاده از اصول اقتصاد مهندسی (مطالعه موردی مناطق ۱۱ گانه شهر شیراز)
- سال انتشار: 1404
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی چشم انداز آینده شهرها با محوریت توسعه پایدار فرهنگی و شهر خلاق
- کد COI اختصاصی: FMCMCONF01_400
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 19
نویسندگان
دبیر مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهرداری صدرا
کارشناسی ارشد مدیریت ساخت، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران
چکیده
وظیفه یک محقق اقتصاد مهندسی، انتخاب برترین پروژه، با توجه به علوم مهندسی و اقتصاد و کمیابی منابع است. بطورکلی هدف از کاربرد مهندسی اقتصاد در انجام پروژه های عمرانی دست یابی نهایی به بیشترین و مطلوبترین نتیجه به ازای هربخش ازمنابع ورودی می باشد صرفه جویی درهزینه و قیمت تمام شده می باشد. هدف از این تحقیق کاهش هز ینه ساخت پروژه های مسکونی مناطق مختلف کلان شهر ها با استفاده از اصول اقتصاد مهندسی (مطالعه موردی مناطق ۱۱ گانه شهر شیراز) می باشد. روش تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از جنبه جمع آوری داده ها از نوع توصیفی پ یمایشی می باشد. داده های تحقیق با استفاده از روش تحل یل سلسله مراتبی (AHP) و نرم افزار Expert Choice شد. با توجه به عدم وجود پرسشنامه استاندار، اقدام به طراحی پرسشنامه محقق ساخته گردید. سپس با استفاده از نظرات اساتید، صاحب نظران و متخصص ین آمار، اقدام به استاندارد سازی پرسشنامه و تایید روایی و پایایی آن شد. پس از طراحی پرسشنامه، نمونه ها ی آماری در استان فارس به عنوان جامعه آماری انتخاب و پرسشنامه ها توسط آنان تکمیل شد. جامعه آماری این تحقیق تمام اعضای نظام مهندسی شهر شیراز می باشد که بر اساس برآورد سازمان نظام مهندسی ۶۰۰۰ نفر می باشند. بر اساس جدول کرجسی و مورگان برای جامعه فوق تعداد ۲۹۱ به عنوان حجم نمونه انتخاب شد. اما با توجه به محدودیت های کرونایی و ماهیت تحل یل سلسل ه مراتبی تعداد ۵۰ نفر به عنوان حجم نمونه (خبرگان) انتخاب کردیم. روش نمونه گ یری به صورت نمونه گیری در دسترس می باشد. بر اساس یافته های تحق یق مهمتر ین عوامل کاهش هزینه ساخت پروژه های مسکونی مناطق ۱۱ گانه شهر شیراز با کمک اقتصاد مهندسی به ترتیب از قوی ترین عامل تا ضعیف ترین عامل عبارت اند از: تحلیل بازار مصالح (۵/۲۹ درصد)، تخمین بازدهی سرمایه (۵/۲۰ درصد)، تهیه صورت وضعیت با خطای کمتر از ۵ (درصد۱۵ درصد)، پیش بینی هزینه نهایی پروژه (۶/۱۳ درصد)، زمان بندی اجرای پروژه (۶/۸ درصد)، تخمین تورم بازار مصالح و دستمزدها (۵ درصد)، نسبت منفعت به هزینه (۶/۴ درصد)، کنترل هزینه پروژه از شروع تا پایان (۳/۲.)کلیدواژه ها
کاهش هزینه, کاهش زمان, پروژه های مسکونی, اقتصاد مهندسی, مناطق ۱۱ گانه شهر شیرازمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.