بررسی جذب سطحی سرب (II) بر روی برگ درخت خرمای اصلاح شده با بیکربنات سدیم
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی محیط زیست، انرژی و صنعت پاک
- کد COI اختصاصی: EECICO01_129
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1045
نویسندگان
مربی،کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط ، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
چکیده
تا کنون روشهای گوناگونی برای حذف فلزات سنگین از محلولهای آبی بکار رفته است اما بیشتر این روشها دارای هزینه های بالایی بوده و حتی لجن های حاوی فلزات تولید می کنندکه مطلوب نیست. در این میان روش جذب بیشتر مورد توجه واقع گردیده و امروزه تمایل به یافتن جاذب های مناسب فزونی یافته است. برگ درخت خرما یکی از جاذب های طبیعی است که با توجه به وفور آن در کشور ایران ، بدلیل دارا بودن مقام اول زیر کشت خرما در جهان، در این تحقیق مورد توجه بوده است. جاذب برگ درخت خرما با روش شیمیایی با استفاده از بیکربنات سدیم0.7 M اصلا ح و برای تعیین پتانسیل جذب سرب و حذف یونهای آن از فاز آبی مورد استفاده قرار گرفت. پارامتر های مورد بررسی pH، غلظت اولیه سرب، دوز جاذب و زمان تماس بود که به ترتیب در دامنه های (12 - 2)، ( mg/L100 - 2)، (g/L 10- 1) و ( min250 - 10) در پنج سطح، به روش طراحی آزمایش سطح پاسخ (RSM) بررسی و بهینه سازی شدند. نتایج آنالیز واریانس داده ها (ANOVA) مهمترین فاکتور تاثیر گذار بر فرآیند جذب سرب را دوز آلاینده(p< 0.0015) و سپس pH (p< 0.0086 ) نشان داد. مدل خطی(linear) برای آنالیز داده ها تعیین گردید و معادلات تعادلی جذب محاسبه و بررسی شدند. بیشترین راندمان حذف سرب در شرایط آزمایش با pH برابر 5/4 ، دوز جاذب g/L 25/3، زمان تماس min 70 وغلظت اولیه سرب mg/L 25/75 برابر 8/90% نشان داد.کلیدواژه ها
برگ درخت خرما، جذب سطحی ، سرب، طراحی آزمایش، RSMمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.