بررسی سطح عملکرد خدمات ایستگاه های آتش نشانی با رویکرد AHP فازی (مطالعه موردی: آتش نشانی مرودشت)
- سال انتشار: 1404
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی چشم انداز آینده شهرها با محوریت توسعه پایدار فرهنگی و شهر خلاق
- کد COI اختصاصی: FMCMCONF01_210
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 16
نویسندگان
کارشناسی ارشد ایمنی صنعتی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده
مطالعه حاضر در سال ۱۴۰۱ با هدف بررسی سطح عملکرد خدمات ایستگاه های آتش نشانی با رویکرد فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی انجام شده است. جامعه و نمونه آماری این مطالعه را همه ایستگاههای آتش نشانی شهر مرودشت تشکیل می دهند که تعداد آن ها برابر با ۴ ایستگاه می باشد؛ بدین منظور از نظرات روسا و معاونین ایستگاههای آتش نشانی شهر مرودشت و نیز رئیس و معاون سرپرستی (در مجموع ده نفر) استفاده شده است. بدین منظور ابتدا با استفاده از مرور ادبیات تحقیق و نیز استاندارد NFPA ۱۷۱۰، تعداد نه شاخص به عنوان شاخصهای اولیه ارزیابی عملکرد خدمات ایستگاه های آتش نشانی شناسایی شدند. سپس به وسیله تکنیک روایی نسبت اعتبار محتوا، شش شاخص 'زمان حضور، وضعیت نیروی انسانی، تجهیزات دستگاه ها، انعطاف پذیری کارکنان، انطباق عملکرد با استانداردها، آموزش پرسنل' به عنوان مهمترین شاخصها تعیین شدند؛ و سه شاخص 'وضعیت ساختمان، زیرساخت ها و وضعیت نیروهای داوطلب'، حذف شدند. به منظور تعیین اوزان اهمیت شاخصهای ارزیابی عملکرد خدمات ایستگاه های آتش نشانی از تکنیک فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی، استفاده گردید. بر مبنای نتایج به دست آمده شاخص های 'انطباق عملکرد با استانداردها، تجهیزات دستگاهها، زمان حضور، آموزش پرسنل، وضعیت نیروی انسانی و انعطاف پذیری کارکنان' به ترتیب رتبه های یک تا شش را به خود اختصاص دادند. همچنین بر اساس رتبه بندی ایستگاه های آتشنشانی مرودشت بر اساس شاخص های منتخب ارزیابی عملکرد خدمات که با رویکرد فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی صورت پذیرفت، بر مبنای وزنهای به دست آمده، ایستگاه های آتش نشانی D,C,B,A به ترتیب رتبه های یک تا چهار را به خود اختصاص دادند.کلیدواژه ها
عملکرد خدمات, رتبه بندی, آتشنشانی مرودشت, فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازیمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.