بررسی جاذب کربن فعال و سینتیک جذب در جداسازی متیل ترشیو بوتیل اتر از آب

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی محیط زیست، انرژی و صنعت پاک
  • کد COI اختصاصی: EECICO01_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1110
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرشد فرخی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر،گروهمهندسی شیمی،ماهشهر،ایران

سیدعلی اشرفی زاده

رضا صمصامی

چکیده

در این مطالعه، به منظور بررسی عملکرد جاذب کربن فعال در جذب محلول حاوی متیل ترشیو بوتیل اتر(MTBE) و آب، تعداد 6 آزمایش در نقطه ی بهینه ی دما و pHکه از مدل به دست آمده از آنالیز واریانس به دست آمده بود، و در غلظت های 10، 68، 126، 184، 242 و 300 میلی گرم بر لیتر انجام گرفت و با استفاده از مدل های هنری، لانگ مویر و فرندلیچ آنالیز گردید. نتایج حاصل نشان داد که مدل لانگ مویر به دلیل داشتن ضریب تعیین بالاتر (9996/0)، مناسب تر از مدل های هنری و فرندلیچ در برازش داده های تجربی می باشد. همچنین با استفاده از مدل لانگ مویر، مقدار ماکزیمم جذب MTBE1/387 میلی گرم بر گرم در کربن فعال به دست آمد که نشان داد کربن فعال ظرفیت بالایی در جذب MTBEدارد. قرار گرفتن مقدار 165/1=n به دست آمده از معادله ی فرندلیچ در بازه ی 1 تا 10 نیز نشان می دهد که که کربن فعال جاذب مناسبی در جذب MTBEمی باشد.علاوه بر این، فرایند جذب ناپیوسته MTBEدر غلظت های مختلف اولیه، با استفاده از مدل های سینتیکی درجه ی اول و شبه درجه دوم مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که مدل شبه درجه ی دوم داده های جذب MTBEرا بهتر برازش می نماید و لذا مکانیزم جذب MTBEبر روی کربن فعال از نوع شبه درجه دوم می باشد.

کلیدواژه ها

متیل ترشیو بوتیل اتر، جذب سطحی، کربن فعال،ایزوترم جذب، مدل­سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.