تبیین چالشهای توسعه شهری در بخش مرکزی شهرها با تاکید بر ضرورت منطقه بندی

  • سال انتشار: 1404
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی چشم انداز آینده شهرها با محوریت توسعه پایدار فرهنگی و شهر خلاق
  • کد COI اختصاصی: FMCMCONF01_143
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 19
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا ابرار خرم

دانشجوی دکتری گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحد یادگار امام (ره) شهرری، تهران، ایران

علیرضا استعلاجی

استاد گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحد یادگار امام (ره) شهرری، تهران، ایران (نویسنده مسئول)

تهمینه دانیالی

استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، واحد یادگار امام (ره) شهرری، تهران، ایران

چکیده

مرکز شهرها خافظه تاریخی و خاطره جمعی گذشتگان و میراث مهمی برای آیندگان ساکنان شهرها هستند. حفظ و مرمت بافت تاریخی شهرها علاوه بر تقویت کیفیت زندگی در این قسمت از شهر می تواند به اعتالی اعت ماد اجتماعی و فخر و غرور شهروندان نیز منجر شود. با توجه به شکنندگی بافتهای مرکزی شهری و حساسیت بیش از حد آنها در قبال پروژه های توسعه شهری و توسعه میانافزای شهری از اهمیت بسزایی در مدیریت توسعه شهری دارند. بر این اساس ضروری است که تبیین مناسبی از وضعیت موجود کالبدی بافتهای مرکزی شهرها صورت بگیرد و تدقیق منطقهبندی صحیحی صورت بگیرد تا ضوابط احداث و مرمت بناهای جدید شهری دربخش مرکزی شهرا متفاوت با سایر مناطق شهری صورت بگیرد. هدف این مقاله بررسی و تبیین چالشهای توسعه شهری در بخش مرکزی شهرها با تاکید بر ضرورت منطقهبندی می باشد. روش تحقیق توصیفی و تحلیلی و ماهیت تحقیق مروزی میباشد. برای گردآوری اطلاعات از روش های اسنادی - کتابخانهای استفاده شده است. نتایح تحقیق نشان میدهد که محدوده بخش مرکزی شهری به درستی تعیین نشده است و خیلی از بافت ای باارزش شهری خارج از محدوده بافت تاریخی قرار گرفته است و این امر باعث مداخله از نوع برچیدن و باززسازی بافت های قدیم شهری در این مناطق شده است و در نهایت به تخریب هویت و حافظه تاریخی شهرها منجر گردیده است.

کلیدواژه ها

بافت مرکزی شهر, منطقه بندی, بازآفرینی شهری, توسعه میان افزای شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.