بررسی روشهای تخلیه کاتالیست راکتور سنتز آمونیاک

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس علمی تجهیزات عملیاتی و فرآیندی
  • کد COI اختصاصی: TAJHIZAT01_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2827
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا عروجی

کارشناس مهندسی شیمی، مهندس فرآیند، مجتمع پتروشیمی پردیس، عسلویه

سیدسجاد حسینی نیا

کارشناس مهندسی شیمی، مهندس فرآیند، مجتمع پتروشیمی پردیس، عسلویه

چکیده

تخلیه کاتالیست راکتورهای سنتز آمونیاک به دلایل خاصیت اکسیداسیون سریع و آتشگیر بودن این نوع کاتالیست در حالت احیا شده و در صورت در معرض هوا قرار گرفتن در هنگام تخلیه ، حجم بالای کاتالیست به کار رفته در این نوع راکتورها ، پیچیدگی مکانیکی مسیرهای ارتباطی گاز در داخل راکتور و جانمایی و نحوه قرار گرفتن و دسترسی به بسترهای کاتالیستی از جمله عملیات های سخت و پیچیده تخلیه کاتالیست راکتورهای واحدهای فرآیندی در سطح جهان طبقه بندی می شود. پایان عمر کاتالیست سنتز آمونیاک با عمر مفید نزدیک به 15 سال ، بروز مشکلات مکانیکی و نشت داخلی راکتور و یا انجام بهینه سازی مکانیکی کارتریج داخلی این راکتورها از جمله مواردی است که منجر به انجام عملیات تخلیه کاتالیست می شود. راکتورهای سنتز آمونیاک به دو صورت عمودی و افقی طراحی می گردند که نحوه عملیات تخلیه کاتالیست آن ها را متفاوت و با توجه به نوع طراحی بسترهای داخلی آنها ، دارای نکات و ریزه کاری های عملیاتی مختلفینسبت به یکدیگر می باشند. انجام عملیات تخلیه کاتالیست راکتور سنتز آمونیاک در کشور تا کنون در مجتمع های پتروشیمی رازی ماهشهر و شیراز در دو راکتور سنتز آمونیاک عمودی و با حضور و مشاوره فنی و تجهیزاتی کارشناسان خارجی شرکت های سازنده راکتورها صورت گرفته است. انجام عملیات تخلیه کاتالیست راکتورهای افقی سنتز آمونیاک با طراحی شرکت آمریکایی کلاگ نیز تا کنون در داخل کشور صورت نگرفته است. افزایش تعداد واحدهای تولید کننده آمونیاک در سطح کشور، بروز برخی مشکلات در انجام همکاری و دریافت خدمات فنی ، مشاوره ایی و تجهیزاتی با شرکت های دارنده دانش فنی واحدهای آمونیاک و سازندگان راکتورهای سنتز آمونیاک ، در کنار نیاز رو به افزایش انجام این نوع عملیات در داخل کشور باعث شد که بررسی گسترده ایی در مورد روش ها ، تکنیک ها و تجهیزات مورد نیاز انجام این نوع کار صورت پذیرفته و نتایج آن به صورت مقاله ایی در مورد روش تخلیه کاتالیست راکتور سنتز آمونیاک ارائه گردد.بررسی در مورد روش های تخلیه کاتالیست سنتز آمونیاک در داخل و خارج کشور به گونه ایی انجام شده است که نیاز به کار مطالعاتی و تئوری مورد لزوم جهت تدوین روش اجرایی عملیاتی تخلیه کاتالیست این نوع راکتورها را تا حد بالایی مرتفع ساخته و انجام این نوع عملیات در داخل کشور را بدون نیاز به کمک فنی و تجهیزاتی شرکت های خارجی با ضریب اطمینان و ایمنی بالا امکان پذیر می سازد.

کلیدواژه ها

راکتور سنتز آمونیاک ، کاتالیست آهن مغناطیسی ، خاصیت آتشگیری ، اتمسفر نیتروژن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.