جذب سطحی آلاینده رنگی Direct blue 53 از آبهای آلوده توسط کربن فعال پوست بادام

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: چهارمین همایش مدیریت آب، پساب و پسماند
  • کد COI اختصاصی: PASAB04_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1043
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عزیز احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته شیمی کاربردی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، گروه شیمی کاربردی، تبریز، ایران

کامبیز سیدی

استادیار و عضو هیئت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آذربایجان شرقی، گروه شیمی، تبریز، ایران

نیلوفر قالبساز جدی

استادیار و عضو هیئت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، گروه شیمی فیزیک، تبریز، ایران

چکیده

جذب سطحی به جهت ارزانی، سادگی عملکرد، در دسترس بودن و توانایی تصفیه پسابهای رنگی بسیار غلیظ، بر سایر روشهای تصفیه ارجحیت دارد. در این تحقیق حذف آلاینده رنگی Direct blue 53 به روش جذب سطحی با استفاده از پوست بادام و کربن فعال حاصل از پوست بادام در یک راکتور ناپیوسته مورد بررسی قرارگرفت واثر پارامترهای موثر بر فرآیند نظیر زمان تماس، اندازه ذرات جاذب، مقدارجاذب، دور همزن، تغییرات pH محلول، غلظت های متفاوت ماده رنگزا و تغییرات دما بر روی راندمان حذف مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش در یک راکتور شیشه ای حاوی ml250 از محلول ماده رنگزای Direcd blue 53 با غلظت ppm25 و زمان بهینه 45 دقیقه برای هر دو جادب انجام گرفت. پوست بادام با مش 170 و کربن فعال حاصل از آن با مش 200 به عنوان اندازه بهینه ذرات جاذب تعیین شدند. pH مناسب برای پوست بادام حدودا 2pH= و برای کربن فعال مربوطه حدودا 7pH= انتخاب شد. همچنین با افزایش مقدار جاذبها بازده حذف رنگ افزایش یافت بطوریکه مقدار بهینه پوست بادام با راندمان حذف 8 گرم 92% و برای کربن فعال حاصل از آن 11 گرم با راندمان حذف 94% تعیین گردید. طی بررسی اثر دما مشخص شد که در مورد هر دو جاذب با افزایش دما بازده حذف ماده رنگزای از محلول کاهش می یابد که به دلیل واجذب مولکولهای رنگی از سطح جاذب در دماهای بالا می باشد. بررسی راندمان حذف درغلظت های مختلف از ماده رنگزا در محلول نشان داد که برای هردو جاذب با کاهش غلظت رنگزا بازده حذف افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

رنگزدایی، جذب سطحی، جاذب پوست بادام، کربن فعال پوست بادام،Direct blu 53

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.