بررسی و تبیین مقایسه ی تئوریهای نیازاز دیدگاه موری ،مزلو ،فرانکل در قرآن
- سال انتشار: 1404
- محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی دانش و فناوری علوم تربیتی مطالعات اجتماعی و روانشناسی ایران
- کد COI اختصاصی: ESPCONF11_076
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 30
نویسندگان
استادیار زبان و ادبیات فارسی،واحد تنکابن،دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تنکابن
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی سلامت ،دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تنکابن
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی سلامت ،دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تنکابن
چکیده
در انسان، حقیقتی به نام « نیاز » وجود که منشا فعالیتهای او میباشد. این نیاز خود سبب انگیزشهایی است که انسان را به سوی کمال هدایت می کنند، به رفتار او جهت داده و در نهایت موجب تعادل روانی و آرامش فرد میگردند. انسان، هم در اصل وجود خود و هم در بقای آن، همواره نیازمند است و زندگی او ت الش و جوششی است در جهت رفع این نیازها. این نیازها آن قدر گوناگون و پیچیده هستند که ارضای کامل همه آنها تا ح دودی ناممکن است .پرداختن به موضوع بررسی و تبیین مقایسه ی تئوریهای نیاز از دیدگاه موری ،مزلو،فرانکل در قرآن که موضوع نسبتا جدیدی می باشد و در کتب روانشناسی و مهمتر از همه کتب اسلامی ، به صورت جامع و گسترده کمتر به آن توجه شده است، پژوهش کنونی تحقیقی توصیفی و تحلیلی به شیوه گردآوری اطلاعات کتابخانه ای بنا بر محور فیش برداری است و نتایج نشان می دهد که از آنجا که نیاز انگیزه ی رفتار انسان است و موضوع علم روانشناسی بررسی و مطالعه رفتارها است. به این سبب روانشناسان انگیزه های رفتاری را تحت عنوان « انگیزش » بررسی و ب ر اساس مبانی انسان شناختی خود، مجموعه ای از نیازهای انسان را ارائه کرده اند؛ بنابراین پرداختن به این مهم، ضروری به نظر می رسد. نتایج پژوهش نشان داد برخی از روانشناسان وجود انسان را کام ال مادی دانسته اند که نتیجه ی فرآیند وراثت است؛ گروهی انسان را موجودی اجت ماعی و دستاورد محیط دانسته و نیازهای او را در همین حد شمرده اند؛ اما گروهی دیگر او را وجودی دارای ابعاد زیستی، روانی و اجتماعی می دانند و بر این مبنا، نیازهایش را تنظیم و بیان نموده اند. طبقه بندی نیازها در نظریه های بسیاری از روانشناسان، به خصوص انسانگراه ا و وجودگراها به اشکال مختلف دیده میشود .کلیدواژه ها
قرآن, روان شناسی, تئوریهای نیاز, موری, مزلو, فرانکلمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.