نقش راهبردهای معلمی در تامین نیازهای عاطفی و روانی دانش آموزان
- سال انتشار: 1404
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی راهبرد های تربیت معلمان پژوهنده در آموزش و پرورش
- کد COI اختصاصی: CTSTE01_0729
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 11
نویسندگان
کارشناسی علوم تربیتی گرایش آموزش ابتدایی ، آموزگار
کارشناسی آموزش کودکان استثنایی، آموزگار مدارس استثنایی
کارشناسی الهیات و معارف اسلامی ، معاون آموزشی
چکیده
نیازهای روانشناختی دانش آموزان یکی از مولفه های بنیادین در فرآیند یادگیری و رشد شخصیتی آنان به شمار می رود. در این میان، معلمان به عنوان نزدیک ترین افراد به دانش آموزان در محیط آموزشی، نقش موثری در شناسایی، پاسخ دهی و مدیریت این نیازها ایفا می کنند. این مقاله با هدف بررسی انواع نیازهای روانشناختی دانش آموزان و ارائه راهکارهایی کاربردی برای معلمان در جهت مواجهه موثر با این نیازها تدوین شده است. مطالعه حاضر به شیوه ی تحقیق کتابخانه ای و تحلیل محتوای منابع علمی و پژوهشی انجام گرفته و تلاش شده است تا با تکیه بر نظریه های روانشناسی رشد و آموزش، مهم ترین چالش های روانی دانش آموزان در محیط مدرسه شناسایی و تحلیل شود. از جمله این نیازها می توان به نیاز به امنیت روانی، تعلق اجتماعی، عزت نفس، خودکارآمدی و مهارت های خودتنظیمی اشاره کرد. در بخش های مختلف مقاله، راهکارهایی برای تقویت مهارت های ارتباطی، مدیریت اضطراب و استرس، و ایجاد محیطی مثبت و پذیرنده در کلاس درس برای معلمان ارائه شده است. همچنین، به اهمیت ایجاد فرصت هایی برای تقویت خودبیانگری، بازخورد مثبت، مشارکت گروهی و توجه فردی به دانش آموزان پرداخته شده است. در پایان، مقاله با ارائه پیشنهاداتی برای پژوهش های آتی، از جمله بررسی اثرات برنامه های آموزشی سلامت روان بر بهبود عملکرد تحصیلی و روانی دانش آموزان، جمع بندی می شود. نتایج این پژوهش نشان می دهد که پاسخ دهی صحیح و آگاهانه به نیازهای روانشناختی دانش آموزان می تواند زمینه ساز بهبود عملکرد تحصیلی، کاهش مشکلات رفتاری و ارتقاء سلامت روانی آنان باشد.کلیدواژه ها
سلامت روان دانش آموزان, نیازهای روانی, نقش معلم, اضطراب تحصیلی, محیط آموزشی حمایتیمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.