مطالعه تطبیقی قانون حاکم در قراردادهای تجاری در حقوق ایران و فرانسه
- سال انتشار: 1404
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی دانش و فناوری حقوق و علوم انسانی ایران
- کد COI اختصاصی: STLH04_168
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 19
نویسندگان
کارشناس ارشد حقوق خصوصی
چکیده
این پژوهش به مطالعه تطبیقی قانون حاکم در قراردادهای تجاری در حقوق ایران و فرانسه می پردازد. هدف اصلی هر قراردادی اجرای مفاد آن است و این امر در صورت بروز اختلاف متوقف بر تفسیر قرارداد و تعیین حقوق و تعهدات طرفین قرارداد می باشد هر یک از نظریه های ذهنی و عینی در حقوق قراردادها مبتنی بر دلایلی است که مقایسه آنها با یکدیگر می تواند پذیرش هر یک از آن ها را در حقوق ایران و فرانسه ممکن سازد و اعمال هر یک از این نظریات آثاری در رابطه با تفسیر قرارداد، آثار قرارداد و اعمال تئوری ذهنی یا عینی خواهد داشت. در سالهای اخیر بخش مربوط به حقوق قراردادها در قانون مدنی فرانسه مورد اصلاح قرار گرفت و ساختار آن به طور کلی تغییر کرد. پژوهش پیش رو همچنین به ارزیابی این مسئله می پردازد که آیا مقررات جدید، هدف مورد نظر را که اجرای قانون قراردادهای فرانسه به نحوی قابل فهم تر، قابل پیشبینی، دارای نفوذ فرامرزی و جذابیت تجاری است، تامین کرده است یا خیر . این پژوهش به بررسی قوانین حاکم در ایران و فرانسه می پردازد. لذا سوال اصلی این پژوهش این است که قانون حاکم بر قراردادهای تجاری در نظام حقوقی فرانسه بر چه ضوابطی است؟ که در این پژوهش به بصورت توصیفی - تحلیلی به آن می پردازیم.کلیدواژه ها
قانون قراردادها, قراردادهای تجاری, حقوق فرانسه, حقوق ایران, قانون مدنی, تفسیرقراردادمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.