بهینه سازی جایگذاری گره های مرجع در سیستم های مکان یاب فراپهن باند برای دقت بالا در مکان یابی فضاهای بسته

  • سال انتشار: 1404
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی هوش مصنوعی و چشم انداز آینده آن در علوم مهندسی برق ، کامپیوتر ، مکانیک و مخابرات
  • کد COI اختصاصی: ICCPM06_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 30
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد کاظم زاده اندواری

کارشناس مهندسی مکانیک- جامدات، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران. ایران.

چکیده

شبکه های حسگر بی سیم به دلیل ویژگی هایی همچون پیاده سازی ساده و ارزان، مصرف توان پایین و مقیاس پذیری بالا، در بسیاری از کاربردها مورد توجه قرار گرفته اند. با این حال، طراحی این شبکه ها به ویژه در راستای حفظ پایداری آنها، به چالشی بزرگ تبدیل شده است. این شبکه ها به طور معمول از حسگرهایی با منابع انرژی محدود تشکیل شده اند که باید به طور خودکار و برای مدت طولانی بدون نیاز به تعویض باتری کار کنند. این در حالی است که تعویض باتری ها می تواند به ویژه در محیط های سخت و دورافتاده با هزینه های زیاد یا حتی به طور غیرممکن همراه باشد. همچنین، این شبکه ها برای کاربردهای خاص به دو مقیاس کوچک و بزرگ طراحی می شوند؛ از سیستم های نظارت پزشکی گرفته تا نظارت بر محیط زیست. به همین دلیل، تحقیقات گسترده ای به منظور ارائه راه حل هایی برای صرفه جویی در مصرف انرژی در این شبکه ها انجام شده است. در این تحقیق، یک الگوریتم مسیریابی جدید برای بهبود عملکرد شبکه های حسگر بی سیم طراحی شده است. هدف اصلی این الگوریتم بهینه سازی مسیر بین گره های حسگر و گره جمع کننده محلی با تمرکز بر توزیع مناسب ترافیک و ایجاد تعادل در مصرف انرژی گره های میانی است. این تعادل می تواند به افزایش طول عمر شبکه و بهبود الگوی مصرف انرژی در شبکه های حسگر بی سیم با منابع انرژی محدود کمک کند. علاوه بر این، با استفاده از قابلیت تغییر دامنه گره ها، تلاش شده تا توزیع بار در نقاط کم تر اکم شبکه نیز بهبود یابد. نتایج شبیه سازی ها نشان دهنده بهبود ۲۰ درصدی در طول عمر شبکه با استفاده از الگوریتم پیشنهادی نسبت به برخی از الگوریتم های مسیریابی حساس به انرژی ارائه شده در سال های اخیر است.

کلیدواژه ها

شبکه های حسگر بی سیم, مسیریابی حساس به انرژی, متعادل سازی نرخ مصرف انرژی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.