تحلیل دینامیکی افزایشی (IDA) در سازهی فولادی مهاربندیشده با میراگرهای اصطکاکی و سازههای عادی

  • سال انتشار: 1404
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی ایده های راهبردی در معماری، عمران و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: IDEACONF12_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 31
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر علی کرمی

دانشجوی دکتری، گروه عمران سازه، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه باختر، ایلام ایران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر تحلیل دینامیکی افزایشی(IDA ) در سازهی فولادی مهاربندیشده با میراگرهای اصطکاکی و سازههای عادی میباشد.در این پژوهش از ۲۲ جفت زلزله برای بررسی رفتار شکنندگی استفادهشده است که در جدول زیر قابلمشاهده است. رکوردهای برای ارزیابی خسارت در حوزه های FEMA P -۶۹۵ بکار رفته در تحلیل همگی از نوع زلزلههای حوزهی دور مطابق آییننامه دور گسل انتخابشدهاند.اطلاعات موردنیاز از آییننامههای ۲۰۲۲ زلزله و مبحث ششم مقررات ملی و مبحث دهم مقررات مل ی ساختمان استخراج م یشوند. از آییننامهی AISC ۳۶۰ -۱۰ و آ ییننامهی ASCE۷ -۲۰۱۰نیز استفاده خواهد شد. مقاطع استفادهشده برای ستونها CFT و برای تیرها از IPE استفادهشده است. مقدار بار مرده وزنده در کفها به ترتیب۰۲۲ و۲۲۲ کیلوگرم بر مترمربع در نظر گرفتهشده و بهصورت مساوی به گرههای هر طبقه دادهشده است. بار زلزله نیز به روش استات یکی معادل همین آییننامه محاسبه و برای تحلیل دینامیکی از نرمافزار OpenSees استفادهشده است نتایج نشان داد کارایی میراگر اصطکاکی در بهبود عملکرد سازههای با ارتفاع بلند نسبت به سازههای کوتاه یا سازههای در ارتفاع متوسط بیشتر است، زیرا ارتفاع تاثیر مستقیم در کارایی میراگر دارد.تعیین نیروی لغزش جهت به کار افتادن میراگر اصطکاکی برابر با نیروی برشی همان طبقه میباشد.بهطورکلی در این سازهی مهاربندیشده با میراگر و بدون میراگر که بهصورت ۰ طبقه مدل شده بود سازهای که بدون میراگر بود درصدی بهتر عمل کرد و این نشان میداد که عملکرد این نوع میراگر بیشتر در سازههای بلند جوابگو است.

کلیدواژه ها

سازهی فولادی مهاربندیشده, میراگرهای اصطکاکی, سازه های عادی, تحلیل دینامیکی افزایشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.