تشخیص انجمن در شبکه های پیچیده پویا با استفاده از روشهای جمعی

  • سال انتشار: 1404
  • محل انتشار: نهمین همایش بین المللی دانش و فناوری مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: UTCONF09_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 31
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد گودرزی

دانشجویی کارشناسی ارشد، مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نورآباد ممسنی

علی کریمی

استادیار، گروه برق، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نورآباد ممسنی

چکیده

شبکه های پیچیده پویا امروزه به عنوان یکی از مهمترین ارکان زندگی بشر تبدیل شده اند. این شبکه ها یکی از اجزای مهم زیرساختهای اطلاعاتی هستند که از جمله آن ها می توان به شبکه های اینستاگرام، فیسبوک، توییتر، واتساپ و دیگر شبکه های اجتماعی اشاره کرد. شبکه های پیچیده پویا را می توان به صورت یک گراف پیچیده در نظر گرفت که این گراف شامل گره ها و یال هایی است. گره ها و یال های مابین آن ها در این شبکه ها درون گروه های با نام انجمن قرار گرفته اند. اگر هر گروه را یک خوشه در نظر بگیریم، آنگاه اعضای درون هر خوشه بیشترین شباهت را به هم داشته و همچنین بیشترین تفاوت را با سایر اعضای دیگر خوشه ها دارند. در واقع، اعضای درون یک انجمن بیشترین اتصال را با اعضای درون انجمن خودشان و کمترین اتصال را با اعضای خارج انجمن خود دارند. تشخیص انجمن در شبکه های پیچیده پویا یکی از مهم ترین مسائل در تحلیل این شبکه ها محسوب می شود. در این پژوهش یک روش تشخیص انجمن مبتنی تعبیه گراف و روش یادگیر جمعی ارائه شده است که می تواند درجه پیمانهای بودن هر انجمن (خوشه) را حداکثر نماید. روشهای تعبیه گراف یا یادگیری نمایش کمبعد از گره ها در یک گراف به تازگی به علت قابلیت کاربردی گسترده آن در عملکرد شبکه های پیچیده پویا مانند تشخیص انجمن در شبکه، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در این مقاله، از یک روش تعبیه گراف پویا مبتنی بر یادگیر عمیق استفاده می شود که ویژگیهای یالهای گراف را به دست آورد.

کلیدواژه ها

تشخیص انجمن, شبکه های پیچیده پویا, روش جمعی, تعبیه گراف, یادگیری عمیق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.