جداسازی و شناسایی سویه بومی باسیلوس مولد آلفا آمیلاز گرمادوست از منابع آب گرم شهرستان آوج

  • سال انتشار: 1404
  • محل انتشار: فصلنامه علمی پژوهشی میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی، دوره: 11، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_AMFI-11-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 36
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازنین زهرا افتخار

-

بهزاد همتی

Member of the academic faculty of Azad University, Karaj branch, rank ۱۷

چکیده

مقدمه:آلفاآمیلازها، مهمترین و پرکاربردترین آمیلازها در صنعت میباشند. در میان آلفاآمیلازها، انواع گرمادوست به دلیل پایداری و فعالیت در دماهای بالا از اهمیت ویژه­ای برخوردارندمواد و روش­ها: در این تحﻘیق، به ترتیب ابتدا نمونه برداری، جداسازی و غربالگری سویه های باکتریایی مولد آلفاآمیلاز، شناسایی سویه باکتریایی جداشده، سنجش فعالیت آنزیم، سنجش فعالیت آلفاآمیلاز، اثر منابع مختلف کربن بر تولید آنزیم آلفاآمیلاز، بررسی اثرpH بر تولید آنزیم آلفاآمیلاز، بررسی فعالیت دمایی آنزیم آلفاآمیلاز،  بررسی پایداری دمایی آنزیم آلفاآمیلاز انجام شد.نتایج: بر اساس نتایج غربالگری در محیط اختصاصی مایع و جامد، دو سویه با کدهای TSG۵۹ و TSG۷۰، به عنوان سویههای برتر انتخاب گردیدند. شناسایی بیوشیمیایی­­_مولکولی نشان داد TSG۵۹ و TSG۷۰ با Bacillus licheniformis بیشترین شباهت را داشتهاند. نتایج بهینهسازی محیط تولید آنزیم نشان داد تولید آلفاآمیلاز دو سویه TSG۵۹ و TSG۷۰ به ترتیب در محیط حاوی ۵ گرم بر لیتر نشاسته، ۲ گرم بر لیتر پپتون، یک گرم بر لیتر کلسیم کلرید و ۵ pH و محیط حاوی ۵ گرم بر لیتر نشاسته، ۲ گرم بر لیتر آمونیوم کلراید، یک گرم بر لیتر کلسیم کلرید و ۸ pH بیشترین مﻘدار بوده است.حداکثر فعالیت و پایداری آلفاآمیلاز TSG۵۹ در دما ۵۰  درجه سلسیوس مشاهده شد و برای آلفاآمیلاز TSG۷۰، به ترتیب در ۶۰ و ۷۰ درجه سلسیوس به دست آمد، پایداری دمایی هر دو TSG۵۹ و TSG۷۰ با اضافه کردن کلسیم کلرید ۲۰ میلیمولار بهبود پیدا کرد.

کلیدواژه ها

Alpha-amylase, Production, Friend heat enzymes, Temperature activity, Temperature stability., آلفا آمیلاز, تولید, آنزیم های گرما دوست, فعالیت دمایی, پایداری دمایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.