چگونه توانستیم از طریق شاهنامه خوانی در کلاس درس زبان فارسی خوانداری دانش آموزان ابتدایی را تقویت نماییم
- سال انتشار: 1404
- محل انتشار: دومین همایش ملی علوم انسانی با رویکرد نوین و اولین همایش بین المللی پژوهشی فرهنگیان نوین
- کد COI اختصاصی: HCWNT02_374
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 8
نویسندگان
مدرس دانشگاه فرهنگیان شهید مقصودی
شاغل در آموزش و پرورش شهرستان بهار
شاغل در آموزش و پرورش شهرستان بهار
چکیده
شاهنامه فردوسی، به عنوان یکی از بزرگ ترین آثار ادبیات فارسی، نقشی اساسی در حفظ و ترویج زبان فارسی داشته است. این اثر حماسی با زبانی غنی و داستان هایی آموزنده، نه تنها هویت ملی و فرهنگی ایرانیان را تقویت کرده، بلکه ظرفیت های زبان فارسی را برای بیان مفاهیم پیچیده ادبی و اخلاقی نمایان ساخته است. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر شاهنامه در آموزش زبان فارسی در مقطع ابتدایی، نقش آن را در تقویت مهارت های زبانی از جمله گرامر، واژگان، و ساختارهای زبانی، و همچنین اثرات فرهنگی، تربیتی و اخلاقی آن بر کودکان بررسی می کند. نتایج این پژوهش نشان می دهد که آموزش شاهنامه می تواند حس میهن دوستی و هویت ملی کودکان را تقویت کرده و مفاهیمی همچون وفاداری، شجاعت، فداکاری، و دفاع از وطن را در آنان نهادینه سازد. استفاده از شاهنامه در کتب درسی ابتدایی، نه تنها به احیای زبان فارسی اصیل کمک می کند، بلکه به رشد هویت فرهنگی و ملی در نسل های آینده نیز یاری می رساند.کلیدواژه ها
شاهنامه فردوسی ، مقطع ابتدایی ، هویت ملی ، میهن دوستیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.