ترکیب تفکر انتقادی در تدریس ریاضی و معارف :راهکارهایی برای تقویت تحلیلگری دانش آموزان

  • سال انتشار: 1404
  • محل انتشار: دومین همایش ملی علوم انسانی با رویکرد نوین و اولین همایش بین المللی پژوهشی فرهنگیان نوین
  • کد COI اختصاصی: HCWNT02_322
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 10
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سکینه بهمنیار

کارشناس ارشد فیزیولوژی فعالیت بدنی و تندرستی دانشگاه آزاد اسلامی خرم آباد

چکیده

در دنیای پیچیده و پرشتاب امروز، توانایی تحلیل و ارزیابی اطلاعات به عنوان یکی از ارکان اصلی آموزش و پرورش شناخته می شود. در این راستا، تقویت تفکر انتقادی دانش آموزان به ویژه در دروسی چون ریاضی و معارف اسلامی، اهمیت دوچندانی دارد. ریاضی با ماهیت استدلالی و منطقی خود و معارف با بنیان های فلسفی و اخلاقی، بستری مناسب برای رشد تحلیلگری فراهم می کنند. هدف این مقاله، بررسی راهکارهای عملی برای ادغام موثر تفکر انتقادی در تدریس این دو درس است تا مهارت های شناختی سطح بالا در دانش آموزان توسعه یابد.در بخش نخست، به تبیین مفهوم تفکر انتقادی و عناصر کلیدی آن همچون ارزیابی شواهد، شناسایی فرض ها، نتیجه گیری منطقی و انعطاف پذیری ذهنی پرداخته می شود. سپس اهمیت آموزش این مهارت ها در دوره متوسطه مورد بررسی قرار می گیرد. از سوی دیگر، آموزش سنتی دروس ریاضی و معارف غالبا مبتنی بر انتقال اطلاعات و حفظ مطالب است که مانعی در مسیر رشد ذهنی دانش آموزان به شمار می رود. بنابراین، بازنگری در شیوه های تدریس امری ضروری است.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.