بررسی موانع و راهکارهای ترویج فرهنگ کتاب خوانی در مدارس و تاثیر آن بر توسعه مهارت های خواندن و نوشتن

  • سال انتشار: 1404
  • محل انتشار: دومین همایش ملی علوم انسانی با رویکرد نوین و اولین همایش بین المللی پژوهشی فرهنگیان نوین
  • کد COI اختصاصی: HCWNT02_168
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 27
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آمنه رئیسی

کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی

زاهد جدگال

کارشناسی ارشد تاریخ و فلسفه

سمیه چاکری سیب

کارشناسی تربیت بدنی

جان محمد خدک

کارشناسی آموزش ابتدایی

چکیده

فرهنگ کتاب خوانی به عنوان ستون فقرات توسعه فکری، فرهنگی، و علمی هر جامعه ای شناخته می شود. در عصر حاضر که با هجوم اطلاعات و سرگرمی های دیجیتال مواجه هستیم، ترویج عادت به مطالعه در میان نسل جوان، به ویژه دانش آموزان، از اهمیت دوچندانی برخوردار است. این پژوهش به بررسی جامع موانع و راهکارهای ترویج فرهنگ کتاب خوانی در مدارس و تاثیر آن بر توسعه مهارت های خواندن و نوشتن می پردازد. هدف اصلی، شناسایی عوامل بازدارنده در مسیر نهادینه سازی عادت به مطالعه در محیط مدرسه و ارائه راهکارهای عملی برای غلبه بر آن ها و در نهایت، تبیین چگونگی تاثیر این فرهنگ بر ارتقای مهارت های اساسی سواد در دانش آموزان است. در این راستا، ابتدا به تعریف مفاهیم کلیدی، مبانی نظری مرتبط، و مرور پیشینه پژوهش های داخلی و خارجی در این زمینه پرداخته خواهد شد. سپس، با تکیه بر یافته های موجود، به تحلیل چالش های موجود در مدارس، از جمله کمبود منابع، محدودیت های برنامه ریزی، و عدم آموزش کافی، می پردازیم. در ادامه، راهکارهای موثر در سطوح سیاست گذاری، سازمانی )مدرسه)، و فردی (معلمان، خانواده ها، دانش آموزان) برای تقویت فرهنگ کتاب خوانی و بهره مندی از اثرات مثبت آن بر مهارت های خواندن و نوشتن ارائه می گردد. امید است نتایج این پژوهش، راهنمای سیاست گذاران آموزشی، مدیران مدارس، معلمان، و خانواده ها در جهت تربیت نسلی آگاه، خلاق، و مسلط بر مهارت های سواد باشد.

کلیدواژه ها

کتاب خوانی، ترویج مطالعه، مدارس، مهارت های خواندن، مهارت های نوشتن، فرهنگ سازی، سواد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.