حکمرانی علم و فناوری در تحول دیجیتال قضایی با تاکید بر حوزه حقوق ثبت اسناد و املاک

  • سال انتشار: 1404
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی رویکردهای نوین مدیریت، روانشناسی و علوم انسانی در قرن ۲۱
  • کد COI اختصاصی: LETCONF09_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 38
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هدی رحمتیان

کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، مدرس حقوق دانشگاه جامع علمی کاربردی

ایمان فتاحی

کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، مدرس حقوق دانشگاه جامع علمی کاربردی

چکیده

طرح تحول دیجیتال سازمان ثبت اسناد و املاک با هدف دستیابی به سازمان ثبت هوشمند، طراحی، برنامه ریزی و اجرا شد. یکی از نقش های مهم سازمان ثبت اسناد و املاک این است که کارهای مردم، سریع، آسان، با هزینه کمتر، همراه با تکریم و نیز افزایش رضایتمندی شهروندان انجام شود که الزمه این امر مجهز شدن سازمان ثبت به فناوری های نوین است. قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول با هدف افزایش تضمین امنیت مالکیت، کاهش خطرات معاملات ملکی و جلوگیری از سودجویی های احتمالی در اوایل تیرماه ۱۴۰۳ الزم اجرا شد. پرسش اصلی این تحقیق این است که آیا طرح تحول دیجیتال توانسته است در توانمندسازی سازمان ثبت اثر گذار باشد؟ هدف این مقاله بررسی وضعیت موجود حکمرانی علم و فناوری در زمینه حقوق ثبت اسناد و املاک و میزان اثرگذاری و کارایی آن در جامعه می باشد. این مقاله به شیوه تحلیلی-توصیفی و با روش گردآوری اطلاعات کتابخانه ای می باشد. سامانه صدور و مدیریت اسناد الکترونیک و سکوی خدمات دیجیتال ثبتی کاتب از جمله پروژه های فناورانه سازمان ثبت اسناد و املاک می باشد. ثبت آنی معاملات، بدون تردید مهمترین تحول نظام ثبتی ایران و نقطه عطف گذار از ثبت سنتی به ثبت نوین می باشد. نتایج تحقیق نشان می دهد علم و فناوری زمانی می تواند اثرگذار باشد که نتایج حاصله از آن در کشور کاربردی باشد. استفاده هم زمان از چندین سامانه نیاز به بستر سخت افزاری مناسب و نیز اینترنت پرسرعت دارد که می توان با رفع نواقص و فراهم کردن زیرساختهای مناسب، خدمت رسانی به شهروندان را به بهترین شکل انجام داد.

کلیدواژه ها

حکمرانی علم و فناوری, طرح تحول دیجیتال, اسناد الکترونیک, حقوق, ثبت اسناد و املاک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.