بررسی تملک اموال منقول و غیر منقول اتباع بیگانه در ایران

  • سال انتشار: 1404
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، حقوق، مطالعات اجتماعی و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: HLSPCONF10_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 50
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آراز فرجی

دانشجوی کارشناسی حقوق دانشگاه ازاد واحد اردبیل

چکیده

یکی از مصادیق حقوق خصوصی حق تملک اموال است که امروزه بیشتر کشورها این حق را چه در مورد اموال منقول و چه غیرمنقول برای اتباع بیگانه شناسایی کرده اند. با این حال، همچنان مهمترین محدودیتی که برای بیگانگان در ایران وجود دارد، همین حق تملک اموال غیرمنقول است که با لحاظ شرایطی امکان دسترسی به آن فراهم شده است و بر اساس ماده ۸ قانون مدنی، وجود عهدنامه و رفتار متقابل برای شناسایی این حق، عنصر ضروری به شمار می رود. تملک اموال منقول توسط اتباع بیگانه در ایران به طور کلی مجاز است، اما برخی محدودیت ها در موارد حساس امنیتی، اقتصادی و استراتژیک اعمال می شود. در ایران، محدودیت های گسترده ای در زمینه تملک اموال غیر منقول توسط اتباع بیگانه اعمال می شود که مبتنی بر اصول شرعی، قانون اساسی، ملاحظات امنیتی و سیاست های اقتصادی دولت است. این مقاله با رویکردی تخصصی و تطبیقی، به بررسی نظام حقوقی ایران در حوزه تملک اموال منقول و غبرمنقول توسط اتباع بیگانه پرداخته است. در نهایت ما در این پژوهش برآن بودیم که به روش توصیفی-تحلیلی به این سوال پاسخ دهیم که استملاک اموال توسط اتباع بیگانه در ایران چگونه است؟

کلیدواژه ها

اموال منقول, اموالی غیر منقول, اتباع بیگانه, ایران, قابیلت تملک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.