استراتژی های نوین توسعه شایستگی های معلمان در به کارگیری فناوری برای یادگیری تعاملی در کلاس درس

  • سال انتشار: 1404
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی هوش مصنوعی در آموزش و پرورش، روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات دینی، فرهنگی، اجتماعی و مدیریتی در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: MAECONFM01_2717
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 44
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میترا شکراللهی

کارشناسی مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف اباد

مژگان فرهنگیان

کارشناسی زبان شناسی و ادبیات فارسی/ دانشگاه پیام نور قرچک ورامین

ام لیلا آدیم

کارشناسی علوم تربیتی گرایش پیش دبستان و دبستان دانشگاه پیام نور کرج

معصومه فاطمی لوشابی

کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

در عصر حاضر، با پیشرفت های چشمگیر فناوری اطلاعات و ارتباطات، نقش فناوری در فرآیند آموزش و یادگیری بیش از پیش برجسته شده است. یادگیری تعاملی، به عنوان رویکردی نوین در آموزش، مستلزم بهره گیری موثر از ابزارهای فناورانه است که این امر توسعه شایستگی های معلمان در به کارگیری فناوری را ضروری می سازد. هدف از این مقاله مروری، بررسی و تحلیل استراتژی های نوین توسعه شایستگی های معلمان برای استفاده از فناوری در جهت ارتقاء یادگیری تعاملی در کلاس درس است. این پژوهش با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی و مرور نظام مند منابع علمی معتبر، به شناسایی، دسته بندی و تشریح ابعاد مختلف توسعه حرفه ای معلمان در حوزه فناوری می پردازد. یافته ها حاکی از آن است که رویکردهای نوین توسعه شایستگی شامل برنامه های آموزش ضمن خدمت مبتنی بر نیازسنجی، کارگاه های عملی با تاکید بر طراحی فعالیت های تعاملی، حمایت مداوم و منتورینگ، ایجاد جوامع یادگیری حرفه ای، و تشویق به پژوهش و نوآوری در کلاس درس است. این استراتژی ها باید به گونه ای طراحی شوند که نه تنها دانش فنی معلمان را افزایش دهند، بلکه نگرش مثبت آن ها نسبت به فناوری و توانایی شان در ادغام موثر آن در برنامه درسی را نیز تقویت کنند. توجه به تجربیات جهانی و بومی سازی رویکردهای موفق، از دیگر نکات حائز اهمیت در این زمینه است. در نهایت، این مقاله بر لزوم یکپارچه سازی فناوری در تمامی سطوح آموزش معلمی و ایجاد بسترهای مناسب برای توسعه مستمر شایستگی های فناورانه معلمان تاکید می کند تا بتوانند به طور اثربخش، محیط های یادگیری تعاملی و پویا را برای دانش آموزان فراهم آورند.

کلیدواژه ها

توسعه شایستگی معلمان، فناوری آموزشی، یادگیری تعاملی، آموزش ضمن خدمت، سواد دیجیتال

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.