ورمیکولیتی شدن برخی کانیهای میکایی تحت تاثیر ریزوسفر گیاه یونجه

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش انجمن بلورشناسی و کانی شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SCMI15_145
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 524
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا نوروزی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان

حسین خادمی

استاد گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

توانایی ریشه های گیاه یونجه برای تغییر کانی های میکایی فلوگوپیت، بیوتیت و موسکوپیت ، همراه با آزاد شدن پتاسیم بین لایه ای و ورمیکولیتی شدن میکا در ریزوسفر این گیاه مطالعه شد. گیاهان به مدت 90 روز در مخلوطی از شن کواترزی و میکاهایی به اندازه سیلت ریز تا رس درشت بعنوان تنها منبع پتاسیم کشت شدند. نتایج نشان دادند که یونجه قادر به آزاد سازی چشمگیر پتاسیم بین لایه ای از فلوگوپیت در طول دوره کشت می باشد و این پتاسیم ازاد شده قادر است قسمت زیادی از ماده غذایی مورد نیاز گیاه را تأمین کند. مطالعات XRD ورمیکولیتی شدن فلوگوبیت و بیوتیت را نشان دادند و ا ین تغییر شکل بیان می کند که ریشه ها با خارج کردن پتاسیم ریزوسفر، تعادل موجود را بر هم زده و منجر به آزاد سازی پتاسیم بین لایه ای و منبسط کردن فضای بین لایه ای فیلوسیلیکاتها می شوند و در نهایت این دو کانی به ورمیکولیت تبدیل می شوند. در حالیکه موسکویت هوا دیده نشد و تغییر کانی شناسی قابل تشخیص با XRD در این کانی مشاهده نشد.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.