کانی شناسی و ترکیب شیمیایی کرومیتیت ها در معدن کرومیت چاه پنجسر، خاور بیرجند (استان خراسان جنوبی)

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش انجمن بلورشناسی و کانی شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SCMI15_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1906
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین زرین کوب

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران

دیو واترز

گروه علوم زمین دانشگاه آکسفورد، آکسفورد، انگلستان.

چکیده

معدن کرومیت چاه پنج سر در درون پریدوتیت های سرپانتینی شده در زون ساختاری جوش خورده سیستان در خاور ایران واقع شده است. پیکوتایت کانه و پریدوتیت سرپانتینی شده به عنوان باطله های این معدن می باشند. داده های حاصله از میکروسکوپ الکترونی روبشی و تجزیه میکروپراب نمونه ها، بیانگر دو نسل متفاوت از پیکوتایت در چاه پنج سر می باشد. نسل اصلی که میزبان نسل فرعی است دارای مقدار بالای (Al(2)O(3 از 28/40-29/50 درصد و مقدار بالای( Cr(2)O(3 در محدوده 48/48-53/05 درصد می باشد. بنابراین، کرومیت چاه پنج سر، همچون کرومیتیت های درون افیولیت های نوع پشته های میان اقیانوسی، از نوع آلومینیم بالا معرفی می شود. توده معدنی پاه پنج سر به صورت عدسی است و با فت های کاتاکلاستیکی و جانشینی ناشی از دگرریختی تکتونیکی را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.