سنگ شناسی و ژئوشیمی سنگهای پرتوزا در محدوده چاه جوله، ایران مرکزی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش انجمن بلورشناسی و کانی شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SCMI15_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1030
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ز نوریان

دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی

م یزدی

دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی

رسا ا بسکابادی ا

سازمان انرژی اتمی ایران

م کتابداری

سازمان انرژی اتمی ایران

چکیده

منطقه چاه حوله یکی از آنومالی های پرتو زا در ایران مرکزی می باشد که در 170 کیلومتری شمال شرق شهرستان یزد واقع شده است. سنگهای این محدوده شامل لوکوگرانیت زریگان، کوارتز دیوریت و دایک های دیابازی می باشد که در این لوکوگرانیت نفوذ کرده اند. لوکوگرانیت زریگان متعلق به کامبرین زیرین می باشد. قسمت هایی از این لوکوگرانیت تحت تأثیر متاسوماتیسم سدیک قرار گرفته است. طی این فرآیند محلول های سدیک در سنگ نفوذ کرده و باعث تشکیل آلبیت و آمفیبول سدیک شده است. با توجه به مطالعات پتروگرافی ترکیب سنگهای این مجموعه عبارت است از : آلبیتیت، لوکوگرانیت و دیاباز، آلبیتیت های حاصل از فرآیند متاسوماتیسم، دارای کانیهای اپاک پرتوزا می باشند. سنگهای منطقه غنی شدگی از عناصری مانند: زیرکونیوم، اورانیوم و توریم و تهی شدگی از عناصری چون نیوبیوم، استرانسیوم، نیکل و روی را نشان می دهند که گواهی بر فرآیند تفریق ماگمایی و تأییدی بر پدیده متاسوماتیزم سدیک در منطقه می باشند.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.