نقد روانشناختی ضرب المثل های ترکی با تکیه بر الگوی مارتین سلیگمن

  • سال انتشار: 1404
  • کد COI اختصاصی: null
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 34
دانلود فایل این سند

نویسندگان

زینب برزگر ماهر

دانش آموخته ی دکتری رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

نظام فکری مثبت گرا، رویکردی نوین در روانشناسی است که مارتین سلیگمن، در اوایل قرن بیستم، با هدف به زیستی نوع بشر در قالب مجموعه ای از فضایل اخلاقی، ابداع و طرح نمود. از سویی دیگر، ضرب المثل ها، به عنوان نمود شفاهی فرهنگ یک ملت، افکار، احساسات و باورهای بومی صاحبان آن را منعکس ساخته اند. پژوهش حاضر، با بهره گیری از اصول نقد روانشناختی و به شیوه تحلیلی- توصیفی، شاخصه های تفکر مثبت را در ضرب المثل های ترکی، بررسی می کند؛ یافته های پژوهش نشان می دهد هر شش طبقه از مولفه های تفکر مثبت: 1- خرد و دانش 2- شجاعت 3- عدالت 4-اعتدال 5- انسانیت 6-تعالی، مصادیق مشخصی در میان ضرب المثل های ترکی دارند. در این میان، اعتدال در قالب کنش های رفتاری همچون، احتیاط، دوراندیشی و خویشتنداری، پرتکرارترین مولفه تفکر مثبت در جامعه آماری مورد بررسی است. نتیجه آنکه مجموعه ضرب المثل های ترکی، الگوی عملی جهت دستیابی نوع آدمی به شادکامی پایدار و به زیستی را ارائه می دهد؛ چنانکه با تکیه بر آموزه های روانی در ضرب المثل های ترکی، می توان به سمت جامعه ای عاری از اضطراب و تنش، حرکت کرد.

کلیدواژه ها

نقد روان شناختی، ضرب المثل ترکی، مارتین سلیگمن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.