مینرال شیمی و ترموبارومتری گرانیتهای نوع S،منطقه بلند پرچین، شمالغرب ایران

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش انجمن بلورشناسی و کانی شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SCMI15_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 846
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عادل ساکی

گروه زمین شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز – اهواز

محسن موذن

گروه زمین شناسی دانشگاه تبریز – تبریز

چکیده

شواهد صحرایی، سیماهای پتروگرافی و مطالعات ژئوشیمی نشان می دهد که گارنت- مسکویت گرانیتوئیدها نوع S و دارای کنتاکت مخص با سنگ میزبان (سینگهای دگرگونی) می باشد. گرانیتوئیدهای بلند پرچین که موضوع این تحقیق می باشند، دارای اسمبلاژ کانیایی کوارتز، فلدسیار پتاسیم، بیوتیت، پلاژیوکلاز و کانیهای غنی از آلومینیوم (مانند مسکویت وگارنت). ترکیب شیمیایی فلدسیارهای پتاسیم، پلاژیوکلاز، بیوتیت، مسکویت و گارنت در نمونه های مطالعه شده نشان می دهد که فلدسیار پتاسیم غنی از ارتوز، پلاژیوکلاز غنی از آلبیت، میکای سفید غنی از عضو نهایی مسکویت، فلوگوییت- آنیت تشکیل دهنده اصلی بیوتیت و ترکیب شیمیایی گارنت ها نشان می دهد که گارنت ها غنی از آلماندن می باشند. فشار و دمای تشکیل گرانیتوئیدهای مورد مطالعه با استفاده از روشهای متداول ژئوترموبار ومتری محاسبه گردیده است. دما و فشار تشکیل گرانیتوئیدها به ترتیب 600 درجه سانتیگراد و 5 تا 8 کیلوبار می باشد. همه دماهای بدست آمده از ترمومتری فلدسیار هابیانگر تبلور مجدد فلدسیارها در حالت ساب سالیدوس می باشد. عدم وجود سنگهای بیرونی معادل گرانیتوئیدها، نوع سنگ (گرانیتوئید)، وجود انکلاوهای سورومیکاسه (بیوتیت) و سیماهای کانی شناسی (وجود گارنت و مسکویت) همگی بیانگر S تایپ بودن گرانیتوئیدها می باشد. بنابراین گرانیتوئیدها از ذوب سنگهای رسی دگرگون شده درجه بالا براثرذوب بخشی بوجود امده اند نفوذتوده های گرانیتی و گرانیتوئیدی درارتباط با حوادث دگرگونی ومرتبط با فاز کوهزایی پان افریقا می باشد

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.