تاثیر زاویه گرافت و شریان کرونر بر گرفتگی مجدد در جراحی بای- پس با دهانه پیوند یکسان مدل ها

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس مهندسی پزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICBME19_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 919
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین روشنی

کارشناسی ارشد مکانیک گرایش طراحی کاربردی دانشگاه رازی کرمانشاه

وهاب دهلقی

استادیار، گروه مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

نسیم مرادی راد

دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی لرستان

بابک روشنی

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک گرایش تبدیل انرژی دانشگاه ارومیه

چکیده

در این تحقیق به بررسی زاویه بین محور گرافت و شریان کرونر بر احتمال گرفتگی مجدد(Restenosis) بعد از جراحی بای-پس عروق کرونر با مقایسه با WSS( تنش برشی متوسط) و OSI (ضریب نواسانات تنش برشی )، در طول یک سیکل قلبی پرداخته می شود.WSS رابطه معکوس و OSI رابطه مستقیم با رشد گرفتگی دارند. چهار مدل با زوایای ، 67/5 و 45 ، 15 ، b-30 با نسبت قطری مورد بررسی قرار می گیرد.تفاوت این مطالعه با کارهای گذشته این است که در مدل های شبیه سازی شده ، تغییرات زاویه محور گرافت و شریان بعد از انجام پیوند ساده با زاویه 30 درجه انجام می شود، به گونه ای که هندسه دهانه چیوند در مدل ها یکسان خواهد بود، لذا از دید کاربردی جراح میتواند با جابجا کردن محل پیوند گرافت بر روی آئورت رشد گرفتگی را کاهش دهد. از مقایسه سطوح با WSSو OSI مساعد گرفتگی مجدد، نتیجه گرفته می شود که احتمال گرفتگی مجدد تحت تاثیر تغیرات زاویه ی محور گرافت و شریان کرونر ، به شدت تغییر می کند.به گونه ای که مدل مدل کمترین احتمال گرفتگی و بیشترین احتمال را خواهد داشت. زاویه ی خارجی پیوند در تمام مدلها 30 درجه، شریان کرونر 75 درصد مسدود و 25 درصد جریان خروجی را تامین می کند. شبیه سازی با نرم افزار های دینامیک سیالات محاسباتی )CFD) انجام می شود.

کلیدواژه ها

جراحی بای-پس، تنشبرشی، دینامیک سیالات محاسباتی، شریان کرونر، ضریب نواسانات تنش برشی، گرافت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.