بررسی حافظه دیداری بر یادگیری املای زبان انگلیسی مطالعه موردی: دانش آموزان پایه هفتم متوسطه

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی ایده های تحول آفرین در زمینه مطالعات فرهنگی و آموزشی در آموزش و پرورش با تاکید بر اقدام پژوهی، درس پژوهی و روایت پژوهی در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: CSECONFE01_4712
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 23
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا قزاقی

فرهنگی آموزش پرورش

چکیده

پردازش زبان یکی از موضوعاتی است که در روان شناسی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. مدل های گوناگونی که تاکنون در این زمینه ارائه شده اند، همگی به توصیف قدم به قدم کلیه فرایندهایی می پردازند که در تولید و درک زبان نقش دارند. یکی از ویژگی های اصلی و جداناپذیر حافظه فعال ظرفیت محدود آن است. یافتن ظرفیت این حافظه از جمله موضوعاتی بوده و هست که همواره ذهن بسیاری از پژوهشگران این زمینه را به خود معطوف داشته است. تقریبا هر جنبه ای از زندگی بشر وابسته به حافظه است. بنابراین نشناختن قابلیت های حافظه و عدم کاربست آن میتواند فرد را از کسب مهارت ها و دانش های لازم برای موفقیت در زندگی بازدارد. حافظه فعال به عنوان یک سیستم شناختی و یکی از عوامل موثر در تفاوتهای فردی در یادگیری زبان دوم مورد توجه پژوهشگران قرار­دارد. حافظه دیداری تاثیر چشمگیری در آموزش و تحصیل دارند. حافظه دیداری با توانایی ذخیره و بازیابی احساسات و ادراکات بصری که قبلا توسط فرد تجربه شده است در ابتدایی ترین گام، خواندن و نوشتن را تحت تاثیر قرار می دهد ا ز آنجا که نیاز به زبان انگلیسی به عنوان مرجع اصلی دستاوردهای علمی، فناوری و عامل ارتباطی در دنیای امروز اجتناب ناپذیر است. این مطالعه با روش مشاهده ای و برگزاری ۱۲ جلسه ی آموزش و تقویت حافظه دیداری برای ۲۵ آزمودنی که دانش اموزان مقطع متوسطه اول بوده اند به این نتیجه رسید که حافظه دیداری بر بهبود یادگیری املای زبان انگلیسی تاثیر مستقیم دارد.

کلیدواژه ها

حافظه دیداری، یادگیری، زبان انگلیسی، املا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.