اصول حاکم بر مدیریت بحران سیل گلستان توسط سپاه در سال ۱۳۹۸

  • سال انتشار: 1404
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت بحران و وضعیت های اضطراری، دوره: 17، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_CMJ-17-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 19
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید شامانی

استادیار ،دانشگاه افسری امام حسین (ع)،تهران،ایران

چکیده

اواخر اسفند سال ۱۳۹۸، بخش هایی از استان گلستان درگیر سیل شد و خسارات فراوانی را متحمل گردید. با توجه به وسعت خسارات ایجاد شده و نیاز مبرم مردم سیل زده استان گلستان به دریافت کمک، سپاه با تمامی امکانات و توان فنیو لجستیکی، تجهیزات امدادی، مهندسی و نیروی انسانی خود به کمک آن ها شتافت. باتوجه به اهمیت بالای به کارگیری قوائد مدیریت بحران در مراحل مختلف، این پرسش مطرح می شود که سپاه در مدیریت بحران سیل گلستان چه اصولی را به کار گرفته است. رویکرد محقق دراین مقاله توصیفی، تحلیلی و روش تحلیل داده ها به صورت کیفی، با ابزار فیش برداری و اسنادی به شکل مصاحبه و تجربه محقق می باشد. نخست اصول مدیریت بحران نظریه پردازان این حوزه استخراج، و پس از بررسی وتطبیق این اصول، پانزده اصل حاکم بر مدیریت بحران توسط سپاه، تحت عنوان مدل جامع اصول مدیریت بحران،بوسیله نویسنده منتج ، که با توجه به نوع بحران و میزان تاثیر هر اصل بایستی به صورت جامع به این اصول نگریست. نتایج نشان دهنده رویکرد واکنشی در مدیریت بحران سیل است در حالی که می بایست بارویکرد کنشگرانه، آینده نگرانه و انجام پیش بینی های لازم ضمن ارائه آموزش های ضروری و توانمندسازی همه منابع برای جلوگیری از غافل گیری و به حداقل رساندن اثرات بحران ها گام برداشت .

کلیدواژه ها

بحران, مدیریت جامع بحران, سیل, مراحل مدیریت بحران, اصل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.