تحلیل اثرات بلندمرتبهسازی بر تغییرات محیط شهری (نمونه موردی: محله کیانپارس اهواز)
- سال انتشار: 1404
- محل انتشار: دوفصلنامه جغرافیا و توسعه فضای شهری، دوره: 12، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JGUSD-12-1_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 30
نویسندگان
دانشجوی دکترا، گروه جغرافیا، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
دانشیار، گروه جغرافیا، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
دانشیار، گروه جغرافیا، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
استادیار، گروه جغرافیا، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
چکیده
بلندمرتبه سازی و ساخت ساختمان های بلند یکی از رویه های ساخت وساز در دنیای امروزی است. گران شدن زمین و کمبود آن از جمله مهم ترین دلایل برای روی آوردن به این سبک از ساخت وسازها می باشد. باتوجه به شرایط خاص این نوع ساختمان هاء مساله تغییرات محیط شهری در آنها از اهمیت زیادی برخوردار است. به همین منظور، هدف پژوهش حاضر تحلیل اثرات بلندمرتبهسازی بر تغییرات محیط شهری نمونه موردی محله کیانپارس شهر اهواز است. پژوهش از نظر ماهیت و روش از نوع توصیفی- پیمایشی و از نظر نتایج کاربردی است. ابزار جمع آوری داده ها مصاحبه و پرسشنامه است. با مرور جامع پیشینه پژوهش و نظرخواهی از خبرگان، تعداد ۴۰ کارشناس و متخصص بلند مرتبه سازی شهری و امور شهری شناسایی و سپس روابط درونی بین این توانمندسازها با استفاده از روش ISM، بررسی گردید. نتایج پژوهش نشان داد که پس از تحلیل داده ها، این شاخص ها در ۳ سطح مختلف طبقه بندی شدند. اقتصادی، کالبدی، زیرساخت، عملکردی - اقتصادی، کالبدی – فضایی در سطح بالا (سطح ۱) قرارگرفت، که اساسی ترین و مهم ترین شاخص های بلند مرتبهسازی محله کیانپارس اهواز می باشد، که به طور مستقیم و غیرمستقیم بر سایر شاخص ها تاثیرمی گذارد، از این رو ضروری است مورد توجه جدی مدیران و برنامه ریزان شهری قرارگیرد. نتایج این پژوهش به تصمیم گیران امور شهری کمک می کند تا بتوانند جهت اثرات مثبت بلندمرتبه سازی بر تغییرات محیط شهری، تصمیمات هوشمندانه تری اتخاذ و مسیر مناسب تری را جهت توسعه صنعت بلند مرتبه ساری در محله کیانپارس شهر اهواز، انتخاب نمایند.کلیدواژه ها
بلندمرتبه سازی, محیط شهری, ISM, MICMAC, محله کیانپارس اهوازاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.