ارتباط مثبت معلم و دانش آموز: کلید موفقیت آموزشی

  • سال انتشار: 1404
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات راهبردی در تعلیم و آموزش و پرورش، دوره: 5، شماره: 45
  • کد COI اختصاصی: JR_SREE-5-45_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 27
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسین علیئی

کارشناسی ارشد مهندس معماری دانشگاه رازی و دبیر فرهنگ و هنر استان البرز

مریم اسدپور

کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه دولتی بیرجند

زهرا نظری

کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی و فرهنگی آموزش و پرورش

محسن عبداللهی

کارشناسی حرفه ای بازیگری دانشگاه علمی و کاربردی فرهنگ وهنر واحد ۴۸ تهران و دبیر فرهنک و هنر

چکیده

ارتباط مثبت بین معلم و دانش آموز یکی از عوامل کلیدی موفقیت در فرایند آموزش محسوب می شود که تاثیر قابل توجهی بر پیشرفت تحصیلی، انگیزه یادگیری و رشد روانشناختی دانش آموزان دارد. این رابطه سازنده و متقابل، زمینه ساز ایجاد محیطی امن و حمایت گر است که دانش آموزان در آن احساس ارزشمندی، اعتماد به نفس و تعلق خاطر می کنند. پژوهش های متعدد نشان داده اند که کیفیت رابطه معلم و دانش آموز، نه تنها به ارتقاء عملکرد تحصیلی بلکه به کاهش اهمال کاری و افزایش اشتیاق تحصیلی منجر می شود. همچنین، تعامل مثبت و موثر معلم با دانش آموزان باعث تقویت مهارت های ارتباطی، افزایش مشارکت فعال در کلاس و ایجاد فضایی مناسب برای یادگیری عمیق و پایدار می گردد. ضرورت تحقیق در این حوزه به دلیل اهمیت رو به رشد نقش ارتباطات بین فردی در محیط های آموزشی و چالش های نوین مانند آموزش مجازی است که نیازمند راهکارهای نوین و کاربردی می باشد. روش تحقیق مروری به کار گرفته شده تا با بررسی گسترده منابع علمی و پژوهشی، عوامل موثر در تقویت این ارتباط و تاثیرات آن بر موفقیت تحصیلی تحلیل شود. یافته ها نشان می دهد که بهبود مهارت های ارتباطی معلمان، ایجاد فضای حمایت گر و توجه به نیازهای فردی دانش آموزان از مهم ترین راهکارهای ارتقاء کیفیت رابطه معلم و دانش آموز است. این پژوهش بر اهمیت توجه ویژه به این موضوع در سیاست های آموزشی و برنامه ریزی مدارس تاکید می کند.

کلیدواژه ها

ارتباط معلم و دانش آموز، موفقیت تحصیلی، تعامل آموزشی، انگیزه یادگیری.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.