بررسی تاثیر تنوع در شیوه های تدریس بر انگیزه و یادگیری دانش آموزان ابتدایی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی ایده های تحول آفرین در زمینه مطالعات فرهنگی و آموزشی در آموزش و پرورش با تاکید بر اقدام پژوهی، درس پژوهی و روایت پژوهی در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: CSECONFE01_4588
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 32
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا رسائی

کارشناسی علوم تربیتی ( مدیریت و برنامه ریزی آموزشی ) ، دانشگاه پیام نور آشخانه

چکیده

تحقیقات نشان داده اند که انگیزه و شیوه های تدریس، از مهم ترین عوامل موثر بر کیفیت یادگیری دانش آموزان هستند. در این مقاله، تاثیر تنوع در شیوه های تدریس بر انگیزه و یادگیری دانش آموزان مقطع ابتدایی بررسی شده است. تنوع در روش های تدریس شامل تدریس چندحسی، تدریس مبتنی بر پروژه، تدریس فعال و استفاده از فناوری در کلاس است که همه این شیوه ها به گونه ای طراحی شده اند تا پاسخ گوی نیازهای یادگیری مختلف دانش آموزان باشند. هدف این مقاله، تحلیل چگونگی اثرگذاری این شیوه ها بر انگیزه و عملکرد تحصیلی دانش آموزان ابتدایی است.در بخش اول مقاله، مفاهیم پایه همچون انگیزه و انواع آن، شیوه های تدریس و تنوع در روش های تدریس توضیح داده می شود. سپس، به نقش انگیزه در یادگیری و ارتباط آن با عملکرد تحصیلی پرداخته می شود. در بخش بعدی، تاثیر تنوع در شیوه های تدریس بر انگیزه و کاهش خستگی و بی انگیزگی دانش آموزان مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین، اثرات این شیوه ها بر بهبود یادگیری دروس مختلف و افزایش مهارت های اجتماعی دانش آموزان بررسی خواهد شد.در نهایت، چالش ها و موانع استفاده از شیوه های تدریس متنوع نیز مورد توجه قرار گرفته و راهکارهایی برای معلمان به منظور استفاده موثرتر از این شیوه ها پیشنهاد می شود. نتایج نشان می دهند که تنوع در شیوه های تدریس می تواند انگیزه دانش آموزان را افزایش داده و باعث بهبود یادگیری و عملکرد تحصیلی آنان گردد.این مقاله با هدف ارتقای کیفیت آموزش در مدارس ابتدایی، پیشنهاداتی برای پژوهش های آینده در این زمینه ارائه می دهد و بر اهمیت توجه به نیازهای فردی دانش آموزان در طراحی روش های تدریس تاکید می کند.

کلیدواژه ها

شیوه های تدریس ، انگیزه ، کیفیت یادگیری ، دانش آموزان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.