بررسی معماری بومی واقلیمی بناهای مسکونی بوشهر (نمونه موردی:خانه نجفی -خانه معین التجار-خانه گلشن-خانه کازرونی)
- سال انتشار: 1404
- محل انتشار: ماهنامه پایاشهر، دوره: 7، شماره: 75
- کد COI اختصاصی: JR_PAYA-7-75_107
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 61
نویسندگان
مدرس دانشگاه،گروه معماری و ساختمان،دانشگاه ملی ومهارت،بوشهر،ایران
دانشجوکاشناسی،گروه معماری و ساختمان،دانشگاه ملی ومهارت،بوشهر،ایران.
چکیده
معماری بومی بوشهر نمونه ای ارزشمند از تطابق هوشمندانه انسان با شرایط اقلیمی گرم و مرطوب منطقه است. در این مقاله، با نگاهی تحلیلی به ساختار و عناصر معماری برخی از خانه های سنتی بوشهر، به بررسی تطبیق آن ها با شرایط اقلیمی منطقه از جمله دمای بالا، رطوبت زیاد و جهت وزش باد پرداخته شده است. نتایج نشان می دهد که عناصر معماری نظیر بادگیرها، ایوان های سایه دار، سقف های بلند، پنجره های چوبی با شیشه های رنگی، و حیاط های مرکزی نه تنها نقش مهمی در کاهش دمای داخلی ساختمان دارند، بلکه باعث تهویه طبیعی و آسایش حرارتی ساکنان نیز می شوند. همچنین استفاده از مصالح بومی نظیر سنگ، گچ و چوب به تعدیل دما کمک می کند. شناخت و احیای معماری بومی، می تواند الگویی برای طراحی پایدار در اقلیم های مشابه باشد.کلیدواژه ها
معماری بوشهر،اقلیم ،اقلیم بوشهر،مصالح بومی ،معماری سنتی بوشهراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.