بازآفرینی پایدار محلات و اصلاح ساختارهای فقر شهری با رویکرد آینده پژوهی (مطالعه موردی: بافت های فرسوده و ناکارآمد کلان شهر اهواز)
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 18
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JGSKH-25-79_013
تاریخ نمایه سازی: 20 خرداد 1404
چکیده مقاله:
مقاله حاضر می کوشد تا ۵ پیشران استراتژیک سیستم فقر شهری محلات هدف پژوهش را که از طریق فرآیند بازآفرینی قابلیت مدیریت، دست کاری و ردیابی اثر دارند به سیاست های فقرزدا مجهز کرده تا وضعیت کلی سیستم را در محلات مذکور ارتقاء دهد. با توجه به ضرورت اساسی ساماندهی اقتصادمحور فضا، هدف مقاله، بازآفرینی و اصلاح ساختارهای فقر شهری محلات هدف با رویکرد آینده پژوهی است. نوع تحقیق حاضر کاربردی و روش بررسی آن توصیفی تحلیلی و با توجه به جدیدترین رویکردهای آینده پژوهی، ماهیتا هنجاری است. پس از تهیه پرسشنامه تحلیل تعادلی آثار متقابل و تعیین شرح حالت های احتمالی و نوع هر حالت (سناریوهای عدم قطعیت)، استخراج قضاوت های کیفی ۳۰نفر از خبرگان درباره تاثیر متقابل روابط شبکه ای از طریق نظرسنجی دلفی و تجزیه و تحلیل الگوریتمی داده ها به روش ciB در نرم افزار Scenario Wizard امکان پذیر شد. با توجه به وسعت ماتریس و ابعاد آن به اندازه (۱۵*۱۵)، نرم افزار سناریو ویزارد ۳۶۵۷پسناریو ترکیبی را بر اساس داده های وارد شده پرسشنامه تحلیل و تعداد ۵سناریو قوی یا محتمل، ۱۴سناریو با سازگاری بالا (سناریوهای باورکردنی) و ۲۸سناریو ضعیف (سناریوهای ممکن) را گزارش دادند که در نهایت پس از صحه گذاری و اعتبارسنجی توسط خبرگان چهار سناریو با عناوین M-A، M-Sh، H-HA، Z-S.J به صورت توصیفی نام گذاری شدند. در پایان با استفاده از کلان روندهای موضوعی که به عنوان ابزارهای فنی مداخلات اقتصادی آینده مبنا در فرآیند بازآفرینی معرفی شده اند، برای هر پیشران سیاست های فقرزدا در قالب اقدامات موضوعی مبتنی بر سناریوی مطلوب، جهت اصلاح ساختارهای فقر شهری تدوین و پیشنهاد گردیدند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
خلف عنافجه
PhD student in Geography and Urban Planning, Payam Noor University, Tehran, Payam Noor University, Postgraduate Education Center
سیدمهدی موسی کاظمی
دانشیار گروه جغرافیا، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
مسعود صفائی پور
Professor of Geography and Urban Planning, Shahid Chamran University of Ahwaz
عبدالنبی شریفی
Assistant Professor of Geography, Payam Noor University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :