نقش تعدیلی ویژگی های هیات مدیره بر ارتباط بین بیش اطمینانی مدیرعامل و تصمیمات اهرم مالی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در حسابداری، حسابرسی و مالی
  • کد COI اختصاصی: NAAFCONF03_271
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 37
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه کلائی

گروه حسابداری ، واحد تهران غرب ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایران

سمیرا زارعی

گروه حسابداری ، واحد تهران غرب ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایران

چکیده

هدف این تحقیق تعیین نقش تعدیلی ویژگی های هیات مدیره بر ارتباط بین بیش اطمینانی مدیرعامل و تصمیمات اهرم مالی می باشد. جامعه آماری این تحقیق شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بوده است. نمونه آماری پژوهش تعداد ۱۶۱ شرکت در دوره زمانی ۱۳۹۵ الی ۱۴۰۱ می باشد. به منظور تحلیل داده ها از تکنیک داده های پانل با استفاده از نرم افزار آماری ای وی یوز استفاده شده است. روش تحقیق از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ شیوه ی تجزیه و تحلیل داده ها از نوع همبستگی بوده است. نتایج نشان داد، بین بیش اطمینانی مدیرعامل و تصمیمات اهرم مالی ارتباط معناداری وجود داشته است. نتایج بیان کرد که بیش اطمینانی مدیرعامل در شرکت های ایرانی منجر به افزایش بدهی ها در ساختار ترازنامه می شود. در بررسی نقش تعدیلی متغیرها مشخص گردید، دوگانگی وظیفه مدیرعامل منجر به تقویت ارتباط بین بیش اطمینانی مدیرعامل و تصمیمات اهرم مالی می شود به عبارتی دوگانگی وظیفه مدیرعامل در شرکت ها منجر به افزایش قدرت مدیران عامل گردیده که منجر به تقویت بیش اطمینانی مدیرعامل و میزان بدهی ها در شرکت می شود. همچنین مشخص گردید که تنوع جنسیتی هیات مدیره و استقلال هیات مدیره منجر به تضعیف ارتباط بین بیش اطمینانی مدیرعامل و تصمیمات اهرم مالی می شود. حضور زنان و مدیران غیرموظف در هیات مدیره می تواند از جمله مکانیزم های نظارتی محسوب شده که می تواند منجر به کاهش بدهی ها گردد. همچنین اندازه هیات مدیره منجر به تضعیف ارتباط بین بیش اطمینانی مدیرعامل و تصمیمات اهرم مالی می شود.

کلیدواژه ها

ویژگی های هیات مدیره, بیش اطمینانی مدیرعامل, تصمیمات اهرم مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.