مروری بر تاثیر مفروضات بنیادین حسابرسی همراه فرصت ها و چالش ها

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در حسابداری، حسابرسی و مالی
  • کد COI اختصاصی: NAAFCONF03_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 17
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمادوردی گرگانلی دوجی

استادیار، گروه حسابداری، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران

مهتاب فریدونی

دانشجو دکتری، گروه حسابداری، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران

فریده بندیشه

دانشجو دکتری، گروه حسابداری، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران

چکیده

علی رغم اینکه عده ای بسیار زیادی در جامعه حسابداری و حسابرسی معتقدند که حسابرسی یک رشته کاملا علمی است و شامل یک سری تمرین ها، روش ها و تکنیک های انجام کار است نه تنها تئوری ندارد بلکه بخشی از حسابداری است، امروزه حسابرسی به عنوان یک رشته مستقل دارای فرضیات، مفاهیم و تئوری می باشد. مفروضات بنیادین در حسابداری و حسابرسی، به عنوان اصول اساسی که ساختار گزارشگری مالی را شکل می دهند، در فرآیند حسابرسی اهمیت بسیاری دارند. این مفروضات، که اغلب به عنوان چارچوب های مفهومی در حسابداری شناخته می شوند، تاثیر مستقیمی بر نحوه ارزیابی و بررسی صحت و دقت اطلاعات مالی دارند. در این مقاله سعی شده است که در ابتدا تعریف و ویژگی های مفروضات بنیادین و سپس بر اساس این ویژگی ها مفروضات بنیادین در حسابرسی مورد بررسی قرار گرفته و ضرورت وجود این مفروضات در حسابرسی تشریح گردد. روش تحقیق این پژوهش کتابخانه می باشد. نتایج این پژوهش نشان می دهد که مفروضات بنیادین در حسابرسی نه تنها به شفافیت و دقت اطلاعات مالی کمک می کنند، بلکه به حسابرس این امکان را می دهند که فرآیند حسابرسی را با اطمینان بیشتری انجام دهد. با این حال، چالش هایی مانند تغییرات اقتصادی، پیچیدگی های ساختاری و نوسانات بازار می توانند تاثیرات قابل توجهی بر صحت این مفروضات داشته باشند. در نهایت، با توجه به اهمیت این مفروضات، حسابرس باید همواره در ارزیابی و تفسیر آن ها دقت لازم را داشته باشد تا نتایج دقیق و قابل اعتماد ارائه دهد.

کلیدواژه ها

مفروضات بنیادین حسابرسی, چالش ها و فرصت ها, مفاهیم حسابرسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.