تحلیل منظومه آرش کمانگیر سیاوش کسرایی براساس بن مایه امید

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش کشوری افسانه
  • کد COI اختصاصی: MYTHICAL01_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5825
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالله طلوعی آذر

استادیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه ارومیه

شبنم حق بین

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه ارومیه

چکیده

سال های پس از مرداد 1332 هجری شمسی، سال های خستگی، نا امیدی و سرخوردگی روشن فکری در ایران است . این فضای تلخ و سیاه نه تنها د ر میان جریان های سیاسی حاکم بود، بلکه وارد محافل ادبی و فرهنگی ایران شد و آن را تحت تأثیر خود قرار داد.بیشتر شعرای این دوره دچار یأس و سرگردانی می شوند و نگاه ناامیدانه به جهان دارند . اما سیاوش کسرایی متولّد سال 1305 در اصفهان و درگذشته در بهمن 1374 در وین ، که از شاعران و فعالان سیاسی معاصر ایران است ، با ناامیدی صر ف به همه چیز نم ی نگرد . او سعیدارد خود را از جو اختناق بیرون بکشد و به سوی امیدواری برود . با این که سرزمین شاعر سرزمین بلاخیز اندوه است و سرچشمه محنت بار دل تنگی ، اما با ای ن همه شاعر امید های خود را هرگز از دست نمی دهد. و تسلیم نومیدی و افسردگی نمی شود. نمونه خوب این خصلت درغالب اشعار او پیداست بویژه شعر آرش کمانگیرش که اسطوره بسیار زیبایی است. در مقاله حاضر منظومه آرش کمانگیر از مجموعه شعری او که بعد از کودتای 28 مرداد سروده ، انتخاب شده است . سیاوش کسرایی در این منظومه نشان می دهد که با امید و هم بستگی می توان بر تمام نا امیدی ها چیره شد.

کلیدواژه ها

کسرایی، آرش کمانگیر، امید، نا امیدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.