کاوشی در جستجوی رشته های طلایی از ایران باستان تا نیما
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: همایش کشوری افسانه
- کد COI اختصاصی: MYTHICAL01_021
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 609
نویسندگان
دانشیار دانشگاه رازی
چکیده
نیما زبان گویای فرهنگ و ادب سرزمین ایران است، پرور ده این آب و خاک و برآمده از فرهنگ ایرانی است، فرهنگی که آمیخته ای از اندیشه های اسلامی - ایرانی – عربی است. آموزه های دینی، خردورزی و تجربه، از گذشته بسیار دور، محور اساسی اندیشه ها و ارزش های فکری و رفتاری مردم ایران بوده که از نسلی به نسلی دیگر سینه به سینه منتقل شده آثاری چون شاهنامه و گرشاسب نامه امانتدار انتقال آنها به نسل های بعدی بوده است . به علاوه بسیاری از آنها به واسطه همسویی با فرهنگ و ادب اسلامی – عربی با استقبال عرب ها روبرو شده و از طریق اختلاط فرهنگی و نژادی ایرانیان و عربها به فرهنگ عربی منتقل شده و این بار با لباسی جدید و هویتی متفاوت به زادگاه خود بازگشته است.جستجوی رگه های فکری باستانی این مرز و بوم، و ردیابی تأثیر و تأیید آنها در فرهنگ عربی و فارسی، راهی است برای بازشناسی ارتباطات فرهنگی – تاریخی ایرانیان و عربها که از آثار پر برکت آن، ایجاد وحدت و نزدیکی دو ملت و کاهش غبار تفرقه و اختلافات مصیبت بار است.در این مقاله با ریشه یابی 3 مضمون از نیما، در فرهنگ باستانی ایران و جستجوی شواهدی از ادب عربی و فارسی، به دنبال پیدا کردن رشته ای هرچند باریک هستیم که دو فرهنگ ایرانی و اسلامی را به هم گره می زند، به این اعتقاد که این رشته طلایی با تلاش مستمر، اینقابلیت را دارد که تبدیل به ریسمانی محکم و استوار گردد.کلیدواژه ها
نیما، ادبیات تطبیقی، ادب فارسی و عربی، عقلانیت و خردمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.