نقد معیارهای ارزیابی سیستم فرمال در شعر معاصر
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: همایش کشوری افسانه
- کد COI اختصاصی: MYTHICAL01_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1260
نویسندگان
دکترای زبان و ادبیات فارسی و کارشناسی ارشد زبان و ادبیات انگلیسی
چکیده
اغلب خوانندگان شعر کلاسیک به طور عام و مخاطبان شعر معاصر به طور خاص، به سیستم فرمال شعر و تکنیک های به کار رفته در این سیستم، نسبت به مفاهیم شعر، توجه کمتری دارند. در نظر آنها، شکل و فرم شعر مانند کوزه ای است ، که قواره ی خارجی آن ارزش چندانی ندارد . آنچه مهم است، محتوای کوزه است . جرم، جسم، حجم، شکل ، نقش و اجزای کوزه ارزش به مراتب کمتر از محتوا ی ان خواه ند داشت . این نوع نگرش ، به معنای نادیده گرفتن فرم شعر در برابر معنای آن نیست؛ بلکه به منزله نادیده گرفتن کل هستی شعر است: تی. اس . الیوت، کو لریج، اوسیپ، جان کرورنسم و همه منتقدان فرمالیسم، ویژگی خاص شعر را در هستی عینی و به عبارتی واضح تر سیستم فرمال آن می دانند (Ehrman, 1970.p.12) علاوه بر تأیید نقدهای برون متنی؛ نقد جامعه شناختی (شعرهای نیما، اخوان، شاملو، و نقد روانشناختی (فروغ)، نقد فلسفی (شعر سپهری ) ، نقد مارکیستی (شعرهای نیما، شاملو، اخوان ) و نقد فرمالیستی آثار شعری این شاعران با تکیه بر معیارهای ارزیابی مبتنی بر عینیت از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است . موضوع این است که نظام صوری شعر معاصر چگونه بررسی و ارزیابی می شود؟ پیش فرض تحقیق این است که معیارهای مستقل و آگاهانه ای در رابطه با فرم شعر معاصر وجود دارد که اشعار این حوزه را از سطح شعر کلاسیک جدا می کند و ارتقا می دهد . این معیارها عبارتند از : یکپارچگی فرم، پیچیدگی فرم، بداعت فرم. بررسی این معیارها مهمترین بحث این مقاله خواهد بود.کلیدواژه ها
شعر معاصر؛ فرم ؛ یکپارچگی؛ پیچیدگی؛ بداعتمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.